Edukacija za privatne iznajmljivače klastera turističkih zajednica JI

Turističke zajednice klastera južne Istre (TZG Pula, TZG Vodnjan, TZO Fažana, TZO Ližnjan i TZO Marčana) najavljuju četvrti ciklus besplatnih edukacija namijenjen privatnim iznamljivačima s područja klastera koji će se održati u subotu, 15.02. u Domu hrvatskih branitelja s početkom u deset sati. Edukacije se organizira u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo.

 

Iznajmljivači će se na ovogodišnjoj edukaciji upoznati se sa sedam koraka za uspješno poslovanje. Polaznike se vodi kroz sedam pravila poslovanja: od uređenja objekats u skladu sa službenim Pravilnikom, prezentacije smještaja, pripreme oglasa/profila, mjesta za oglašavanje, komunikacije s gostom prije njegova dolaska i upravljanje komentarima do osnovnih troškova poslovanja.

 

Drugi dio edukacije posvećen je propisima u poslovanju s privatnim smještajem. S obzirom na veliki broj pitanja i nedoumica vezanih za propise, Pravilnik, kategorizaciju, novosti vezanih za turističku pristojbu, pomoćne krevete, turističku članarinu, ova edukacija će razjasniti brojne nedoumice koje iznajmljivači imaju. Biti će riječi o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, Pravilniku o kategorizaciji, izdavanju računa, izdavanju računa kod rada s turističkim agencijama, cjeniku, e-Visitoru, plaćanju PDV-a na proviziju, samostalnoj predaji i plaćanju PDV-a na provizije, pomoćnim krevetima, turističkoj pristojbi i porezu. Edukacija uključuje javnu raspravu i individualne konzultacije s predavačima.

 

Edukacija je namijenjena novim iznajmljivačima, onima koji se spremaju kategorizirati objekt, „starim“ iznajmljivačima koji žele povećati prihode, „starim“ iznajmljivačima koji žele povećati popunjenost i svima kako bi bili usklađeni sa zakonskim propisima.

 

Svi sudionici edukacije dobiti će certifikat AP+ za 2020.godinu. predviđeno trajanje edukacije je 3,5 sata.

 

Svi zainteresirani sadašnji ili budući iznajmljivači koji se još nisu prijavili na edukaciju, mogu to napraviti do ponedjeljka 10. veljače na mail tic@liznjaninfo.hr ili infovodnjan@gmail.com. Prijave su obavezne zbog ograničenog broja mjesta.