ISTRA OUTDOOR EXPERIENCE TIM OSVOJIO SLOVENSKO TRŽIŠTE

Sinergija aktivnog turizma, odmora i vrhunske gastronomije pokazala se kao dobitna kombinacija na slovenskom tržištu

Oduševljeni s izvanredno postignutim rezultatima na sajmu turizma „Natour Alpe Adria“ u Ljubljani, vratili su se istarski predstavnici. Svoju ponudu predstavili su po treći put turistička agencija Istra Adventure, Ranch Barba Tone, Glavani park, Camp Dvor, Agropansion Bratulići, Turistička zajednica Općine Barban i Centar za posjetitelje Barban. Ove godine pridružili su im se konoba Da Rocco i Krnica Boat Excursions iz Krnice (Općine Marčana) te Turistička zajednica Općine Žminj s Feštinskim kraljevstvom, Mljekarom Latus, Pršutanom Jelenić, OPG-om Žminjski gušti, Robinzonskim kampom Freedom i OPG-om Miho Miličić.

Djelovanje Istra Outdoor Experience tima na području Općine Barban pokazalo se uspješnim kroz niz godina, što dokazuju rezultati povećanog broja dolazaka posjetitelja na područje ovog Istarskog kraja. Pozdravljam ovogodišnju suradnju sa susjednom nam Općinom Žminj i držim da zajedničkim djelovanjem moramo odgovarati na izazove današnjih turističkih trendova putem većeg broja različitih aktivnosti. Usklađenim radom svih zainteresiranih skupina te podrškom nas jedinica lokalne samouprave omogućuje se stvaranje bogate turističke ponude, samim time i promoviranje Istarske županije kao atraktivne Europske destinacije, rekao je načelnik Općine Barban Dalibor Paus.

Geografska blizina, prirodne ljepote, rodbinske i prijateljske veze, srodnost jezika jedni su od razloga zašto Slovenci dolaze baš u Istru. Turističkom ponudom koja čitava Istra, a posebno Istra outdoor experience tim nudi, ni jednog Slovenca neće ostaviti ravnodušnim. Bogatiji za nove partnere iz susjedne Turističke zajednice Općine Žminj koji su prezentirali vrhunsku eno-gastro ponudu Žminjštine s najboljim istarskim pršutom, sirom i kobasicama te iz Krnice (Općina Marčana) sa konobom DA ROCCO i Krnica Boat Excursions koji nude izlete brodom na kojima možete uživati u prirodnim ljepotama Raškog zaljeva i Otoka Cresa, interes se povećao.

Sklopljena je nova suradnja između navedenih istarskih izlagača pa je tako Istra Adventure kao inicijator ovog okupljanja i zajedničkog izlaganja osmislio nove atraktivne programe koje će nuditi sa svojim partnerima. Riječ je o originalnim i jedinstvenim programima koji goste ostavljaju bez daha i kao takve neće nigdje moći pronaći.

Upravo ova zajednička sinergija i nastup daju posebnu snagu i dojam na posjetitelje sajma  koji nisu mogli da ne zastanu kraj našeg izložbenog prostora te isprobaju istarske delicije i poslušaju prezentaciju našeg projekta i što sve nudimo. Mnogi od njih već su potvrdili svoj dolazak u proljeće i ljeto kako bi isprobali ono što im je prezentirano na sajmu. Također, posjetio nas je veliki broj slovenskih agencija kojima smo bili izuzetno zanimljivi i atraktivni jer osim same blizine, njihovi gosti nas mogu posjetiti i izvan ljetne sezone kao vikend gosti, istaknuo je Mladen Draguzet, vlasnik tvrtke Istra Adventure

Sajam se održavao od 29.01.-.01.02.2020. godine u Ljubljani, ove godine 31. put na kojem su posjetitelji osobno mogli upravo na našem izložbenom prostoru razgledati, isprobati te se informirati o opremi sa kojom se izvode programi te kušati hranu kakvu će jesti kada dođu u Istru. Kako većina drugih agencija dolazi samo sa katalozima, istrijani dolaze s konkretnim proizvodima i opremom što izaziva posebnu pažnju, stoga se ove godine očekuje još veći broj dolazaka iz Slovenije i Austrije. Posjetiteljima je na sajmu Zdenka Jakus omogućila da vide iz prve ruke kako se rade istarski pljukanci ili makaruni, a kroz noć u iznajmljenom apartmanu čak je mijesila tijesto, pekla kruh, pincu i fritule kako mi svaki dan posjetitelji mogli degustirati svježe proizvode.

Obzirom da su Slovenci vrlo aktivni i vole prirodu, more, adrenalin, gastronomiju, ova im je ponuda kompletna. Na jednom mjestu su mogli dobiti najbolje i potpune informacije za sve programe. Kako se trendovi u turizmu ubrzano mijenjaju, gosti više žele aktivan odmor i ne iznajmljuju kuću za odmor ili apartman ako u okolici nema dodatnih sadržaja. Poseban naglasak stavlja se na vansezonske goste koji u Istru ne dolaze zbog mora, već zbog njezine kulturne i prirodne baštine zajedno s ostalim sadržajima.

Suradnjom javnog i privatnog sektora različitih područja, ne samo turističkog, želja je stvoriti sinergiju između dionika s područja Općine Žminj, ali i susjednih općina u cilju pružanja maksimalnog doživljaja i iskustva za naše strane i domaće goste. Želja je suradnjom sa svim dionicima povećati vidljivost samih dionika, ali i cijele destinacije pritom pružajući gostima iskustvo autohtonosti proizvoda, veličina i ljepote eno-gastronomske ponude te istinskog doživljaja izvorne istarske nematerijalne kulturne baštine, odnosno prave izvorne Istre. Veliko hvala također i Istra Adventure na suradnji i ukaznom interesu da se destinacija i vrhunska ponuda gradi zajedničkim partnerskim snagama, istaknuo je načelnik Plavčić.

Ista ekipa će ovu bogatu  turističku ponudu predstaviti također na nadolazećem turističkom sajmu „Place2Go“ koji se održava u razdoblju od 13. do 15. ožujka 2019. godine u Zagrebu.

Nastup na sajmu održan je pod pokroviteljstvom turističkih zajednica Istarske županije, Općine Barban i Općine Žminj.

Unaprijed zahvaljujemo na objavi priopćenja i srdačno vas pozdravljamo.