KBK PLANET SPORT Pula: Europski Kup Karlova

Na Europskom kupu u Karlovcu sjajan uspjeh pulskog Planet sporta

 

U karlovačkoj Sportskoj dvorani Mladost u subotu je svečano otvoren “Karlovac Open 2020”, međunarodni turnir u kickboxingu. Ogromnim interesom privukao je 194 kluba iz 39 zemalja svijeta, te su 2206 prijavljena natjecatelja nastupala na 8 tatami borilišta i dva ringa.

Pulski KBK Planet Sport nastupio je sa svojim borcima i osvojio 4 zlata, 5 srebra i 2 bronce.

 

Ukupno šest medalja, tri pehara i pojas donose Dino Trešnjić  i Ivano Čelić.

 

Trešnjić se bori u dvije discipline i tri kategorije te osvaja dva zlata, pehar i pojas u point fightu za juniore i seniore +94kg, te srebro u light contactu juniori +94kg. Za napomenuti da je Dino do zlata u pointu došao uvjerljivom pobjedom nad inače uspješnim Mađarom koji je član jedne ako ne i najbolje svjetske kickboxing akademije, što pokazuje spremnost i potencijal pulskog borca.

 

Ivano Čelić, mlađi kadet  na postolje odlazi tri puta, osvaja zlato i pehar u disciplini light contact +47kg, zlato i pehar u dodatnoj kategoriji Gran champion +35kg, i srebro u point fightu, gdje u finalu gubi od aktualnog europskog prvaka, također polaznika mađarske akademije.

 

Ostali rezultati su srebro za seniore i bronca za juniore  Antonija Jurmana u point fightu -63kg, srebro u lightu i bronca u pointu za stariju kadetkinju Martinu Grabar -55kg, srebro za mlađeg kadeta Patrick Petrića u disciplini point fight -37kg i deveto mjesto za nastup Marina Vuletića za mlađe kadete point, -42kg.

 

Pokrovitelji turnira su hrvatska predsjednica, Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za šport, Grad Karlovac i Karlovačka županija, klub domaćin, Karlovačka sportska zajednica te  ostali organizacijski partneri.

Svako odličje i svaka dobivena borba na ovako jakom natjecanju veliki je uspjeh i škola za pojedinca, te motivacija za danji rad, redovite treninge i rast kluba.