Načelnik Općine Medulin sudjelovao na konferenciji u Bruxellesu u okviru projekta Opera in Canto iz programa Kreativna Europa

Općina Medulin  partner je u projektu  Opera in Canto  cilj kojeg je kod  djece u nižim razredima osnovne škole pobuditi interes za operu, te njima i njihovim obiteljima približiti  operu i  lirsko pjevanje.

Nositelj projekta je umjetnička organizacija Europa in Canto, a partneri su: Internacionalna mreža konzervatorija iz Belgije te  uz Općinu Medulin i Nacionalna opera iz Liepziga. Kroz projekt će  biti educirani učitelji u nižim razredima osnovnih škola kako bi kroz jednostavan način i posebne tehnike vodili svoje učenika u procesu otkrivanja i približavanja opere.

Učenici će kroz  rad sa svojim učiteljima  i profesorima angažiranim kroz projekt pripremati  poznate arije, kako bi se  u proljeće 2021. godine uz profesionalne operne pjevače i orkestar izveli Operu Turandot.

Projekt  je predstavljen u Europskom parlamentu, na konferenciji na kojoj su uz načelnika Općine Medulin sudjelovali i Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Europske komisije, Alena Basile, ambasadorica Italije u Belgiji, Emanuella Del Re, zamjenica ministra vanjskih poslova Italije, Massimiliano Smerigo, član povjerenstva za kulturu i obrazovanje i dr. predstavnici partnera.

Nakon Konferencije Načelnik Općine Medulin sastao se s g. Valterom  Flegom te upoznao zastupnika s planovima i potrebama Općine Medulin koji bi se financirali iz sredstava Europske unije.

Osim Načelnika Općine Medulin, na konferenciji je sudjelovao i direktor ureda  turističke zajednice Općine Medulin Enco Crnobori, obzirom da iz zemalja partnera (Njemačke, Italije, Belgije) na područje Općine Medulin  dolazi velik broj gostiju, te je na niz  sastanaka održanih s partnerima, predstavljena Općina Medulin kao mjesto održavanja mnogih i raznolikih glazbeno scenskih spektakala u kamenolomu Cave Romane,  trgu kod Malina, kamenolomu na Vižuli, uvalama na Kamenjaku i drugim mjestima, što će  zasigurno rezultirati   realizacijom novih atraktivnih programa.