14. MEMORIJAL ZLATANA  PEČENKOVIĆA ODRŽATI ĆE U PULI 29. VELJAČE I 1. OŽUJKA

U subotu, 29. veljače i nedjelju, 1. ožujka 2020. godine održat će se Memorijal Zlatana Pečenkovića – tradicionalna regata u pulskom akvatoriju koja se ove godine održava po četrnaesti put. Ovo je druga najbrojnija međunarodna regata u Hrvatskoj za male klase na kojoj sudjeluju jedriličari iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske i Češke, a organizira je JK Vega. Najbrojnija međunarodna regata koju organizira naš klub je Regata Sv.Nikole početkom prosinca.

Memorijal Zlatana Pečenkovića je prigoda koja okuplja natjecatelje iz nekoliko klasa, i to: Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial.  Neki su klubovi već započeli pripreme za proljetni dio sezone te su prošlog vikenda iskoristili vjetar za treninge u akvatoriju ispred kluba. Tako se mogo primijetiti više od 80 jedriličara kako se pripremaju i daju sve od sebe za nastup koji ih već sljedeći vikend očekuje na Memorijalu u Puli.

Na regati se očekuje oko 200 jedriličara, a regatna polja bit će postavljena između lokacije ispred Kanjona na Verudeli do lokacije Stoja. Najbolji pogled za sve zainteresirane i ljubitelje jedrenja bit će s lokacije Svete stijene na Verudeli pored Kanjona, dok je druga dobra pozicija za promatranje s lokacije Lungo mare. Start prvog jedrenja u subotu i u nedjelju je u 11, a izlazak na more s Mornara je oko 9.30-10 sati. Natjecatelji u sve tri klase bore se za prva tri mjesta u ukupnom poretku, a posebno se nagrađuju i prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji. Proglašenje se očekuje oko 17 sati u nedjelju.