Obilježen Dan ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u Općini Medulin

Danas,  26. veljače 2020. godine obilježava se Dan ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, a isti je obilježen i u Općini Medulin, Osnovnoj školi dr. Mate Demarina i područnim školama.

Djelatnici škole i djeca potrudili su se za bogati prigodni program te su uz pjesmu, ples, literalne radove i plakate poslali snažnu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE! Osim snažne poruke svi djelatnici škole potrudili su se djeci dodatno pojasniti i osvijestiti ih o važnosti međusobnog uvažavanja, različitosti te zajedničkom odrastanju u igri i veselju.

Svjesni činjenice kako je nasilje svakodnevno prisutno, Centar za edukaciju i prevenciju nasilja pokrenuo je i zajedno sa školama i brojnim drugim sudionicima započeo obilježavanje Dana ružičastih majica.

„Nasilje, bilo kojeg oblika, nema opravdanje i kao takvo nema mjesta u našem društvu. Naše društvo čine oni najbitniji – naša djeca. Djeca su naše blago i najvitalniji su dio društva stoga, naša je zadaća osigurati im sigurno i sretno odrastanje. Djeca nemaju pravo upoznati nasilje jer nasilje je pokazivanje slabosti. Učimo naše mališane da budu jaki, a ne slabi. Da vole, a ne mrze. Da ljube, a ne pljuju. Učimo ih različitostima.“ poručuje Centar za edukaciju i prevenciju naselja na svojim službenim web stranicama.

Foto/Učenici 3. razreda PO Banjole