“Kakvi su Hrvati?”

Fenoliga udruga u kulturi i JU KAMENJAK pozivaju vas na predavanje Božo Skoko Kakvi su Hrvati?” u četvrtak 5. ožujka s početkom u 19 sati u Premanturi -“Škola” na placi.

Ulaz slobodan

O predavanju…

Što je suvremeni hrvatski identitet? Po čemu svijet prepoznaje Hrvatsku? Što Hrvati misle o sebi, a što drugi govore o nama? Zašto su Šveđani nekada plašili malu djecu s Hrvatima? Otkud nam kompleks male zemlje i nemoćnog naroda? Zašto Hrvati najbolje uspijevaju u inozemstvu? Imaju li drugi narodi toliko ljubomore i jala? Kojim smo mitovima opčinjeni i zašto? Zašto slavimo svetog Patrika, zaštitnika Irske, a nemamo pojma tko je zaštitnik Hrvatske? Što hrvatska mora naučiti od svoje Dubrovačke Republike? Zašto Europa uživa u hrvatskom maslinovom ulju, a uopće ne poznaje hrvatska vina? Koje su najveći hrvatski aduti za globalno tržište? Zašto kiša može uništiti jedino turističku sezonu u Hrvatskoj? Kako možemo postati globalni brend? To su samo neka od zanimljivih pitanja i tema o kojima će govoriti predavač Božo Skoko, jedan od najboljih poznavatelja hrvatskog identiteta i imidža.

O predavaču…

dr.sc. Božo Skoko je profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi poslijediplomski studij iz odnosa s javnošću. Jedan je od vodećih hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću te upravljanje identitetom i imidžom država. Doktorirao je i magistrirao međunarodne odnose. Suutemeljitelj je vodeće hrvatske agencije za odnose s javnošću Millenium promocije. Kao konzultant u odnosima s javnošću vodio je mnogobrojne komunikacijske projekte u Hrvatskoj i inozemstvu, te savjetovao vodeće menadžere, političare, korporacije i institucije. Objavio je sedam knjiga, uključujući bestseller „Kakvi su Hrvati“, te više od sedamdeset znanstvenih radova. Radio je kao novinar i urednik na Hrvatskoj televiziji, a bio je i dopisnik Federalne televizije i Hrvatskog programa Radio New Yorka.