Predstavljeno 7. izdanje pjevačkog festivala Pula pjeva

Danas je u pulskoj Komunalnoj palači održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji program dječjeg pjevačkog festivala „Pula pjeva“ koji će se održati sedmu godinu za redom.

Pozdravivši okupljene, pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić istaknuo je kako se festivalom dodatno obogaćuje cjelokupni program ovogodišnje proslave Dana Grada Pule, a  pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule i voditeljica projekta Irena Peruško dodala je kako je ideja organiziranja dječjeg pjevačkog festivala nastala spontano s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost i umjetnički izričaj. „Pula je grad filma i filmskog festivala pa smo ovogodišnji 7. festival posvetili filmu i filmskoj glazbi. Na završnici izvodit će se glazbeni hitovi iz svjetskih animiranih i igranih filmova“, rekla je Peruško i pozvala sve zainteresirane da se prijave.

Dječji pjevački festival u potpunosti je stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula čija je voditeljica Tatiana Giorgi govorila o samim propozicijima sudjelovanja. „Prijave traju do 11. ožujka. Audicije će se održavati u osnovnoj školi Veli Vrh i to 12. ožujka u 17.00 sati za osnovne škole i 13. ožujka u isto vrijeme za srednje škole. Poluzavršnica festivala bit će u dvorani Zajednice Talijana 20. ožujka dok će se završna večer održati 9. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu. Za sudjelovanje obvezna je suglasnost roditelja“, rekla je Giorgi naglasivši da se sudjelovanje svih izvođača izvodi uživo te da je cjelokupni događaj, od audicija do završne večeri popraćen od strane video produkcijske kuće Medvid.

U ime pulske Zajednica Talijana Tamara Brussich naglasila je da svake godine Zajednica Talijana rado sudjeluje i potpomaže realizaciju ovog projekta. „ Festival je otvoren svima i sudjelovati mogu svi bez obzira na pjevačko umijeće, glazbenu educiranost ili iskustvo i to je specifičnost ovog dječjeg festivala jer je u konačnici najvažnije promovirati kreativnost samopouzdanje i afirmaciju djece i mladih u društvu“, zaključila je Brussich.

Detalje o prijavama i obrazac za prijavu na audiciju možete preuzeti na linku u nastavku

https://www.pula.hr/hr/uprava/upravni-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-drustvene-djelatnosti/djecji-festival-pula-pjeva/?edit_off=true