Obilježavanje Dana žena u Općini Medulin

Danas, 6. ožujka u vijećnici Općine Medulin obilježen je međunarodni Dan žena, koji se obilježava svake godine 8. ožujka, a tog se dana slave ekonomska, politička, i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Obzirom da ove godine službeno obilježavanje pada u nedjelju, načelnik Općine Medulin Goran Buić i predsjednik Općinskog vijeća Marko Zlatić, zamjenik načelnika Damir Demarin te v.d. pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti, Marko Cukon danas su u 11 sati primili žene članice Općinskog vijeća Općine Medulin i svih Mjesnih odbora Općine Medulin. Ovogodišnjem prijemu kao članice Općinskog vijeća i Mjesnih odbora prisustvovale su: Mirna Leverić, Verica Vidmar, Ornela Grujić Cukon kao vijećnice te Marijana Bošnjak, Ana Kirac, Ivana Marić, Vesna Gojak, Ingrid Stanić, Miranda Pintur i Tatjana Kesić kao članice Mjesnih odbora.

 

Obzirom da je zastupljenost žena u javnom životu i obnašanju političkih funkcija iznimno važno, Općina Medulin željela je obilježiti Međunarodni dan žena dajući osobiti naglasak na sudjelovanje žena u donošenju odluka, javnom životu i politici na svim razinama uprave.

 

Načelnik Goran Buić pozdravio je sve prisutne predstavnice i istaknuo kako su žene iako su nježniji spol, mnogo mudrije i smirenije u odnosu na muškarce i njihov način donošenja odluka. Istaknuo je upravo mudrost i staloženost kao notu koja je potrebna političkom radu i odlučivanju, na interes i boljitak cijele zajednice. Uputio je velike zahvale svim ženama u Općinskom vijeću i Mjesnim odborima za sve što svojim političkim i javnim angažmanom čine za dobrobit mještana, jedinice lokalne samouprave i društva u cjelini.

 

Predsjednik vijeća Marko Zlatić zahvalio se svim prisutnim ženama za aktivan rad i doprinos u Općinskom vijeću i Mjesnim odborima te naglasio kako u Općini Medulin doista žene drže sva „četiri zida“ Općine.

 

V.d. pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Marko Cukon nadodao je kako žene čine većinu i u Socijalnom vijeću Općine Medulin te da mu je iznimna čast i zadovoljstvo surađivati sa ženama.

 

Sve prisutne predstavnice zahvalile su se načelniku i predsjedniku vijeća na ovom prijemu, za koji su istaknule da ih je iznimno pozitivno iznenadio, a našalile su se, nadovezujući se na riječi predsjednika Općinskog vijeća, kako uz „četiri zida“ one drže i plafon kuće.

 

Nakon kraćeg neformalnog druženja načelnik Buić uručio je predstavnicama Mjesnih odbora i Općinskoga vijeća prigodan poklon te poželio da svoj dan proslave u nedjelju te da im takav bude i nastavak godine.