Projekt Opera InCanto nastavlja svoje aktivnosti putem besplatnih online karaoka i edukativnih videa za svu djecu općine Medulin

 

U veljači ove godine Općina Medulin postala je dio velikog projekta Opera InCanto koji ima za cilj kod djece u nižim razredima osnovne škole pobuditi interes za operu, te njima i njihovim obiteljima približiti operu i lirsko pjevanje.

 

Kako bi se aktivnosti na projektu nastavile i u ovo vrijeme kada djeca nisu u školama, u sklopu projekta osmišljene su online aktivnosti. Ove aktivnosti služiti će ujedno i da zabave djecu u vrijeme kada nije preporučljivo okupljanje i druženje kako bi im se bar malo ispunilo vrijeme izvan školskih aktivnosti. Stoga,  dragi roditelji i djeco, svakoga dana u 11:00 i 17:00 sati na Facebook stranici: https://www.facebook.com/europaincanto/ možete pogledati nove video zapise karaoka, audio knjiga, primjere izrade kostima, vježbe glazbene didaktike i razne igre. Također, pokrenuto je i online natjecanje „Il mio elisir“ u cilju poticanja kreativnosti djece.

 

Općina Medulin iznimno je ponosna što je dio ovog velikog projekta koji na neformalno obrazovanje djece misli osobito u ovo vrijeme kada je djeci najpotrebnija zabava i provođenje slobodnog vremena! Nakon što se situacija sa koronavirusom smiri, aktivnosti na projektu nastaviti će se i susretima uživo, a do tada uživajte u online videima!