Dezinficirane autobusne čekaonice u Općini Medulin

Danas, 20. ožujka 2020. godine Općina Medulin naručila je čišćenje i dezinficiranje svih autobusnih čekaonica na području općine Medulin. Sve autobusne čekaonice dezinficirane su tijekom dana, a u cilju redovitih mjera higijenske zaštite ove radnje ponavljati će se redovito.

Također, djelatnici poduzeća Albanež d.o.o. za javnu odvodnju dezinficijensom su prali punktove gdje je veća frekvencija prolaska stanovnika pojedinih općinskih naselja i to: Premantura (oko Turnja), Pomer (kod bunara, ispred uprave Albaneža d.o.o.), Medulin (riva), Banjole ( kod marketa i u Portiću), Pješćana uvala (kod restorana Škuža) te u Vinkuranu (ispred malog marketa). Sutra ujutro i u narednim danima nastaviti će se čišćenje i dezinficiranje u općini Medulin.

Podsjetimo, iznimno je važno paziti na sve preporuke i mjere higijenske zaštite, a mještane pozivamo da i sami odgovorno pristupe vlastitoj zaštiti:

*Redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola

*Kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije odbacite u koš za otpad te operite ruke

*Izbjegavajte dodirivanje lica, usta i očiju

*Izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj i/ili kratak dah

*Izbjegavajte rukovanje i održavajte razmak barem 1,5 m kod razgovora

*Provjetravajte prostorije

* Izbjegavajte veće grupe ljudi – više od 5 osoba