Dopušten rad vrtnim centrima i rasadnicima te prodavaonicama rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu  

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 30. ožujka dopušten je rad vrtnim centrima te prodavaonicama rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Stoga vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštovanja Odluke o radnom vremenu trgovina (Narodne novine 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Naime, ovi poslovni subjekti novom odlukom Stožera ulaze u kategoriju poljoprivrednih ljekarni, kojima nije ni bilo zabranjeno poslovanje.

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić ističe da je vrlo bitno očuvati proizvodnju. „Uvaženi su zahtjevi istarskih gospodarstvenika kojima je sada omogućen neometan nastavak poslovanja u segmentu prodaje poljoprivrednog reprodukcijskog materijala (sjeme, presadnice, sadnice). Također, u jeku najvećih poljoprivrednih radova, vrlo je bitno i omogućavanje rada one trgovine koja servisira poljoprivrednu proizvodnju, među kojima se ističu tvrtka Entrada d.o.o., (u čijem je vlasništvu i tvornica Labinprogres – TPS d.o.o.) i buzetska AM grupa d.o.o., a što će se pozitivno odraziti i na proizvođače poljoprivredne opreme u županiji,“ zaključuje Jaklin Majetić.