„Grad Pula COVID-19“ – službena Viber zajednica o aktualnostima vezanim uz koronavirus

S ciljem izravne i dvosmjerne komunikacije prema građanima te što promptnijeg informiranja javnosti točnim i provjerenim podacima, Grad Pula pokrenuo je putem Viber aplikacije zajednicu „Grad Pula COVID-19“.  Ovaj kanal odabran je jer većina građana svih godina danas koristi pametne telefone za svakodnevno slanje poruka na raznim platformama i lako je dostupan svima za korištenje.Korisnici Viber zajednice tako će iz prve ruke moći dobiti najnovije informacije o trenutačnom razvoju situacije, zatim informacije vezane uz aktualne mjere koje se poduzimaju u borbi protiv epidemije koronavirusa na nacionalnoj i lokalnoj razini, kao i praktične savjete i upute za što sigurniji svakodnevni život. Uz to, intencija je potaknuti i  međusobnu interakciju korisnim informacijama. Na ovaj će se način osigurati brži protok informacija i savjeta o prevenciji i zaštiti od koronavirusa posebice važnih za naše starije sugrađane i sve one koji spadaju u rizičnu skupinu. Isto tako, pokretanje Viber zajednice ima za cilj spriječiti širenje dezinformacija koje mogu imati negativan utjecaj na provođenje mjera zaštite od virusa.

Pozivaju se svi građani Pule i okolice da se uključe u Viber zajednicu „Grad Pula COVID-19“ i na taj način sebi i svojim bližnjima omoguće pristup najnovijim informacijama u realnom vremenu iz provjerenog izvora. Zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji građani će putem ovog kanala imati priliku zatražiti informacije oko bitnih upita vezanih za koronavirus, a na njih će se odgovarati u razumnim rokovima.

Viber zajednica Grada Pule dostupna je na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/Pula_Viber

Službeni kanal nacionalnog Stožera civilne zaštite (www.kornonavirus.hr) moguće je također pratiti i na Viberu, putem poveznice: http://bit.ly/Koronavirus_Viber