Volontiranje i pomoć zajednici u vrijeme epidemije koronavirusa COVID – 19

U vrijeme epidemije koronavirusa COVID – 19 brojni mještani izradili su želju i volju za volontiranjem i pomoći zajednici. Obzirom na brojne upite naših mještana kontaktirali smo Crveni križ u cilju informiranja javnosti o načinima pomoći. Naime, u vrijeme epidemije koja ugrožava zdravlje iznimno je važno da se sva volontiranja centraliziraju i da mještani ne idu samostalno pomagati čega su svjesni i sami mještani stoga se i konzultiraju s Općinom Medulin i Stožerom civilne zaštite Općine Medulin.

Crveni križ uz pomoć svojih volontera obilazi sve mještane koji su njihovi korisnici, ali i sve mještane koji zatraže tu pomoć. Trenutno volontera u Crvenom križu ima dovoljno, no obzirom da se ne može procijeniti koliko će dugo ovakva situacija trajati primaju i nove volontere koji bi željeli na bilo koji način pomoći. Crveni križ vrši organizaciju i praćenje volontera, ali i komunikaciju sa svim potrebitim mještanima te prilikom kontakata poduzima sve mjere opreza u cilju sprečavanja širenja zaraze. Ovim putem pozivamo i upućujemo sve mještane koji su izrazili dobru želju za pomoći da se slobodno obrate Crvenom križu na broj telefona: 052/543-708 ili na 052/543-719.

Također, ovim putem zahvaljujemo svim mještanima što su nam se obratili s ovom iznimno pohvalnom inicijativom koju ovim putem podržavamo!