PU istarska: Poštujte odluke Stožera civilne zaštite i za vikend ostanite doma!

Budući da se za nadolazeći vikend najavljuje lijepo vrijeme, koje bi moglo potaknuti građane na izlazak iz njihovih doma, Policijska uprava istarska podsjeća na obvezu pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Navedenom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima, rivama i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19, policijski službenici nadzirat će sve lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati.

S obzirom na trenutnu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Policija poziva sve građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. Pozivaju se oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Ostanite doma!