Uređivanje dijela zelene tržnice u centru Pule

Tijekom trajanja privremenih mjera propisanih odlukama Stožera civilne zaštite RH, zatvorene su zelene tržnice na kojima se prodaje na pultevima (stolovima) na otvorenom.

Kako bi iskoristili vrijeme dok nema zakupaca i posjetitelja pulske centralne tržnice za uređivanje dijela zelene tržnice te nije potrebno posebno istu privremeno zatvoriti, napravit će se obrada dijela stabala koja nisu više sigurna za posjetitelje i korisnike tog dijela tržnice.

Naime, na temelju elaborata stručne službe trebalo bi ukloniti četiri stabla koja su opasna za posjetitelje. Utvrđeno je da bi uslijed starosti neka stabla mogla biti opasna za sve koji dolaze na zelenu tržnicu te će u utorak, 7. travnja djelatnici hortikulturnog odjela pulske Herculanee iste ukloniti. Sadnja novih, zdravih stabala kestena, zbog trenutnih okolnosti, bit će nadalje planirana za sljedeće proljeće.

Tako će se pomalo, te prema mogućnostima koje dozvoljavaju nesmetano fukncioniranje zelene tržnice, dugoročno raditi na obnavljanju bolesnih, starih i opasnih stabala kestena.