Otvaranje zelenih tržnica i ribarnice u Puli

Nakon objavljene nove mjere Stožera civilne zaštite RH o mogućnosti otvaranja zelenih tržnica i pregleda zelene tržnice kojeg su danas izvršili predstavnici Stožera civilne zaštite IŽ, najavljeno je otvaranje istih u Puli. Naime, prema naputcima izvršit će se reorganizacija prodajnih mjesta kako bi prodaja i kretanje zelenim tržnicama bilo usklađeno prema naputcima Stožera civilne zaštite RH. Tako će svaki zakupac dobiti po jedno (1) prodajno mjesto koje će dovoljno biti udaljeno od drugog prodajnog mjesta, a bit će osiguran i potreban prolaz za kupce. Napominjemo da će svaki zakupac moći dobiti isključivo jedno prodajno mjesto, bez obzira da li su u normalnim uvjetima imali recimo rezervacije za dva ili više prodajna mjesta. Na taj način svi će dobiti priliku osigurat si mjesto za prodaju i lakši pristup do svojih kupaca. Molimo suradnju i naših zakupaca da vode računa da kupci ne dodiruju ponuđenu robu, da se ne stvaraju grupe kupaca ispred prodajnog mjesta već da se drže na 2 metra udaljenosti i slično.

U ovoj mjeri uključit će se u rad i ribarnica također po privremenim i izvanrednim uvjetima raspodjele prodajnih mjesta, odnosno, mole se kupci da svoje prodavače ribe također potraže jer neće svi biti na uobičajenim prodajnim mjestima.

Nova odluka i otvorenje zelenih tržnica u Puli nastupit će od četvrtka, 9. travnja, a radno vrijeme bit će kao i do sada: od 8 do 13 sati.

U nedjelju – na dan Uskrsa te na uskrsni ponedjeljak, za obje pulske tržnice će biti neradni dani.

 

Pozivamo sve posjetitelje i zakupce da se nastavimo pridržavati svih propisanih i predloženih mjera te uputa Stožera civilne zaštite RH. O tome ovisi hoćemo li uspješno i po malo uvoditi život u nekadašnju svakodnevnicu te još jedan korak bliže normalnom životu u našem gradu.

Adventske kućice ostat će na istoj poziciji ne bi li bile spremne za eventualnu uporabu. Svakodnevno nastavljamo pratiti mjere i naputke Stožera civilne zaštite RH.

 

Molimo javnost da poštuje sve preventivne mjere kako bi svojim ponašanjem omogućili trgovcima da rade u ovim iznimno teškim uvjetima. Uputa za kupce i posjetitelje tržnica je da:

  • ne stvaraju gužve već da se kreću prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice;
  • uvažavaju propisanu udaljenost od 2 metra između 2 kupca;
  • koriste sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice, a osobno da dolaze sa svojom zaštitnom maskicom i rukavicama.