Za Uskršnji vikend zabranjen ulaz vozilima na Kamenjak i zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje

Temeljem preporuke i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije i povećanog rizika za nedozvoljena okupljanja Stožer civilne zaštite Općine Medulin donio je odluku kojom zatvara ulaz za vozila na područje Kamenjaka za Uskršnji vikend. Ulaz za vozila se zatvara u subotu, 11. travnja, a biti će zatvoren do utorka 14. travnja 2020. godine.

Ova mjera donosi se u cilju smanjenja rizika od širenja zarazom koronavirusom te u skladu s odlukom o nedozvoljenom okupljanju ljudi. Ulaz na Kamenjak u navedenom periodu biti će dozvoljen samo biciklama i pješacima.

Nadalje, Stožer civilne zaštite Istarske županije najavio je strože kontrole okupljanja ljudi na otvorenom prostoru kao i u prostorima trgovačkih centra i tržnica.

Također, obzirom na specifičnu situaciju povodom blagdana Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka i slobodnog vremena građana u cilju sprečavanja potencijalnih opasnosti Stožer civilne zaštite Istarske županije naložio je zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje, kako na za to predviđenim mjestima, tako i na neuređenim mjestima, osim unutar okućnice obiteljskog doma.