Na Trgu Portarata obilježen Međunarodni praznik rada

Tradicionalnim polaganjem vijenaca na spomen ploči palim radnicima 1920. godine na Trgu Portarata, danas je obilježen 1. svibanj – Međunarodni praznik rada, a u ime Grada Pule vijenac je položio pulski gradonačelnik Boris Miletić, a  ime Istarske županije zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin koji su ovom prilikom svim sugrađanima čestitali današnji praznik.

„Danas se prisjećamo žrtava prvosvibanjskih demonstracija koji su na ovom mjestu život izgubili tražeći svoja radnička prava, a vrijednosti za koje su se oni tada borili, aktualne su i danas. Zbog epidemije koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, izazovna su vremena pred nama, no svaki je izazov i nova šansa te sam  uvjeren da ćemo vrlo brzo krenuti ka normalizaciji života“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić svim sugrađanima čestitavši praznik rada.

Poštujući mjere i preporuke o socijalnom distanciranju Stožera civilne zaštite, uz gradonačelnika i župana, polaganju vijenaca prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić, predstavnik udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Lovro Sangaleti, a u ime Sindikata, vijenac je položila predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić.