MICRO MACRO VIRTUALNA IZLOŽBA I SA ISTARSKIM UMJETNICIMA

Umjetnička skupina MICRO MACRO djeluje na Euganskim brdima od 1999. godine s postavljanjem prvih grupnih izložbi u Carbonara di Rovolon (PD). Njezin osnivač i predsjednik je Alessandro Brusamolin, a osnovana 2010. godine s ciljem promicanja umjetničkih aktivnosti. Do današnjeg dana skupina je ostvarila bezbroj izložbi na području Italije s eminetnim imenima talijanske likovne scene.
Njihov moto: “L’Arte non si mette da parte!” -Umjetnost se ne ostavlja sa strane!!!
S obzirom na probleme povezane sa COVID19, grupa MICRO MACRO odlučila je organizirati MICRO MACRO VIRTUALNU izložbu na kojoj se predstavilo 50 umjetnika pretežno iz Italije.
 Među njima su svoja djela predstavili i istarski umjetnici: Bojan Šumonja iz Pule, Branka Popov Ostojić iz Medulina (članovi Hdlu-a Istre) i Amina Konate Visintin iz Poreča. Izložba je započela  9. svibnja, datumom inauguracije klasičnog kolektiva MICRO MACRO tijekom razdoblja festivala Bigoli u Carbonara di Rovolon.
Svaki je umjetnik mogao sudjelovati sa slikarskim, skulptorskim ili keramičkim radovima, bez ograničenja tehnike i stila, ali je postojao žiri koji je selektirao djela i time odlučio koji će radovi biti predstavljeni ove godine.