Održan virtualni sastanak članica Kruga Ogranak Istra

Zajedništvo i međusobna suradnja ključ su poslovnog uspjeha

Istarske članice Udruge poslovnih žena Krug održale su virtualni sastanak na kojem su raspravljale o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju koje trpi velike posljedice uzrokovane koronavirusom te su razmijenile informacije.

 

U raspravi su sudjelovale sve članice koje su predstavile i izazove s kojima se susreću. Predsjednica uprave pulskog Tehnomonta i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja osvrnula se na potporne mjere na državnoj i lokalnoj razini, poslovna očekivanja za ovu godinu kao i poslovanje u Grupi Tehnomont. Predstavnice računovodstvene struke, koje djeluju i putem svojih strukovnih udruženja, informirale su o pojačanom poslovanju i aktivnostima u ovom sektoru vezano uz primjenu i ostvarivanje prava na potpore na lokalnoj i regionalnoj razini. Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić informirala je članice Kruga o stanju u istarskom gospodarstvu po sektorima.

 

„Niz godina do sada u ovom mjesecu obilježavali smo Svjetski dan poduzetnica našim akcijama posjete tvrtkama u kojima su žene u većini kao radna snaga, i kupovanjem njihovih proizvoda. Također, kandidirale smo naše poduzetnice i menadžerice za visoko priznanje Najbolje poduzetnice i Najbolje menadžerice Hrvatske“, rekla je predsjednica istarskog ogranka Kruga Gordana Restović. Zahvaljujući tome imali smo priliku podijeliti uspjeh izabranih najboljih poslovnih žena među kojima su bile: Gordana Deranja, Milena Perković, Danijela Kasumović Maružin, Milena Mičić, Vesna Grubešić, Vesna Plavšić i Zrinka Bokulić, zaključila je Restović.

 

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo djelovanjem, podrškom i razumijevanjem istarskog Stožera civilne zaštite u prevladavanju i olakšavanju poteškoća s kojima su suočeni gospodarstvenici, te je zaključeno kako su zajedništvo i međusobna suradnja ključ poslovnog uspjeha.