Održano pješačenje štinjanskim utvrdama u organizaciji Planinarske udruge Gojzerica iz Pule

Tijekom prošlog vikenda, članovi Planinarske udruge Gojzerica iz Pule organizirali su vođene šetnje za svoje članove i simpatizere. Bila je to izuzetna prilika da se uz stručno vođenje iskusnih planinara i ugodnom šetnjom od cca 11 kilometara posjete štinjanske utvrde.

Okupljanje sudionika vođenih obilazaka bilo je u 9 sati na ulazu bivše vojarne Katarina na Monumentima, a laganom šetnjom, četrdesetak sudionika u subotu i nedjelju, obišlo je austrougarske utvrde koje su štitile ulaz u pulsku luku. Pridržavajući se preporuka i mjera, organizirane su dvije šetnje kako bi svi zainteresirani mogli pogledati divote ovog nasljeđa u neposrednoj blizini Pule.

Šetnja je vodila rutom od utvrde Munida, zatim do topničke bitnice Žunac (Zoncchi), pa bitnice Val Maggiore te do utvrda fort Monte Grosso, Punta Christo i zatim laganom šetnjom nazad do polazne točke ispred ulaza na Monumente.

Ljubitelji šetnji, planinarenja i pozititvnog druženja u prirodi okupljeni u Planinarskoj udruzi Gojzerica pozivaju zainteresirane da im se priključe te da sudjeluju ili potraže informacije o Udruzi, svaki četvrtak od 19 do 20 sati, a od 1. lipnja od 20 do 21 sat, u  Mjesnom odboru Kaštanjer na adresi Kaštanjer 10 u Puli.

Aktivnosti Udruge možete pratiti i na službenoj facebook stranici https://www.facebook.com/pugojzerica/ .