donacija Općine Svetvinčenat zdravstvenim subjektima

Proteklog je tjedna vrijednim djelatnicama Zdravstvene stanice u Svetvinčentu uručena donacija medicinske opreme od strane Općine Svetvinčenat.

Tom prilikom je općinski načelnik Dalibor Macan doktorici obiteljske medicine Meliti Gašpartić uručio novi EKG uređaj, koji će na usluzi biti našim mještanima poglavito srčanim bolesnicima i mještanima starije životne dobi .

Na taj način omogućiti će se brza i pravovremena dijagnostika te dostupnost i očitanje nalaza u samoj ordinaciji dr. Gašpartić u Svetvinčentu. Nabavka EKG-a smanjiti će potrebu za odlaskom u OB Pula i čekanje na listi za pregled.

Osim ambulante obiteljske medicine,  Općina Svetvinčenat osigurala je sredstva i za potrebe stomatološke ordinacije dr. Irene Mavrić kojoj je zamjenik načelnika Dean Perković uručio komplet specijaliziranih alata za oralnu higijenu i preventivu te pacijenti dr. Mavrić neće morati odlaziti kod oralnog kirurga i čekati i više od 5. mjeseci na svoj termin.

Općinski načelnik Dalibor Macan naglašava da je briga o zdravlju mještana svakako visoko na ljestvici općinskih prioriteta, te da će općina i u budućnosti nastaviti voditi brigu o primarnoj zaštiti naših sumještana.“