Održana vatrogasna obuka u sportskoj zračnoj luci Campanož

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2020. godini, 85 pripadnika Javnih vatrogasnih postrojbi Istarske županije iz sastava intervencijske vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Istarske županije izvodili su danas, u sportskoj zračnoj luci Campanož kod Medulina, obuku s helikopterom HV koja se sastojala od desantiranja, iskakanja iz lebdećeg helikoptera i korištenja spremnika vode tvz. kruške.

Po programu desantiranje i gašenje šumskih požara radi se u svrhu osposobljavanja Hrvatske vatrogasne zajednice za pripadnike DVIP-a (državne vatrogasne intervencijske postrojbe) u suradnji sa Ministarstvom obrane RH. Teoretski dio i tjelesna spremnost za nove pripadnike, njih 14 iz javnih postrojbi Istre odrađen je 1. i 2. 06. u JVP Pula.

Praktični dio odnosno rad sa helikoopterom danas na Campanožu, a sudjelovalo je ukupno 85 vatrogasaca iz svih javnih postrojbi Istre, pripadnika DVIP-a (starih već osposobljenih i novi koji su prošli teoretsku obuku). Inače,  intervencijska postrojba Vatrogasne zajednice IŽ broji 100 pripadnika (od ukupno 230 profesionalnih vatrogasaca).

Na obuci su sudjelovala i dva potražna psa, jedan iz JVP Pula i jedan iz DVD Višnjan sa svojim vodićima vatrogascima.