Rezanjem vrpce obilježen završetak radova na rotoru ispred AC Medulin

Jučer, 9. lipnja 2020. godine prigodnim programom obilježen je završetak radova na rotoru ispred autokampa Medulin. Tom je prigodom načelnik Općine Medulin Goran Buić istaknuo kako je ova investicija vrijedna 3.474.742, 64 kune, a riječ je o izgradnji kružnog raskrižja sa četiri privoza, pratećih kolnih i pješačkih površina, oborinske odvodnje i javne rasvjete, a sve u cilju sustavnog uređenja jugozapadnog dijela rive u Medulinu. Također, u sklopu navedenog projekta izvedena je i rekonstrukcija vodovodne mreže te rekonstrukcija havarijskog ispusta crpne stanice.

 

Radovi su trajali 9 mjeseci, a nakon rekonstrukcije malina i uređenja prostora ispred vjetrenjače, pristupilo se realizaciji ovog projekta, odnosno izgradnji kolnih prometnih površina, nogostupa i nastavka postojeće šetnice, s ciljem formiranja funkcionalne i uređene prostorne cjeline povezane s postojećim, uređenim, dijelom rive. Nadalje, definiranjem i izgradnjom javne rasvjete te kolnih i pješačkih površina sa odgovarajućim prometnim rješenjem, osigurava se siguran promet vozila i posebice pješaka, šetača kojih je u Medulinu tijekom svih mjeseci u godini doista mnogo.

 

Ovim projektom napravljen je još jedan iskorak u uređenju rive u Medulinu, ali i riješen problem nefunkcionalnog raskršća na najfrekventnijem šetalištu u Medulinu. Prostor oko obnovljenog malina na vitar u zadnjim je godinama postao je nezaobilazno odredište svih mještana i posjetitelja te pozornica na otvorenom na kojem se odvijaju brojne manifestacije edukativnog, kulturnog i zabavnog sadržaja, a ovim projektom osigurava se sigurnost svih posjetitelja, ali i kreira ljepša vizura Medulina, malina na vitar i rive. Također, osigurana je bolja pristupačnost i prijevoz velikih plovila prema novouređenoj marini Medulin.

 

U sklopu projekta Arena Hospitality Group d.d. izgradio je tzv. “checking pristup” kako bi se olakšao i ubrzao ulazak u najljepši autokamp u Medulinu.

 

Prigodni program upotpunjen je nastupom klape Medulin, a uz načelnika Općine Medulin prisustvovali su i vijećnici Općinskog vijeća Općine Medulin, direktor Turističke zajednice Općine Medulin, direktori, direktorice te ravnatelji i ravnateljice općinskih trgovačkih društva i javnih ustanova te predstavnici Mjesnih odbora.

 

Investitor radova je Općina Medulin, projektant i nadzor COIN inženjering d.o.o., a izvođač radova Cesta d.o.o.

 

– Foto dron/ Zoran Burazerović

– Foto/ Lara Vujica