Održan prvi Dan zdravlja u Općini Medulin

Ove subote 13.lipnja 2020. godine u Vatrogasnom domu u Medulinu održan je prvi Dan zdravlja “Srce, zdravlje i Vi”. Edukativni seminar o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti održala je doktorica Branka Morić Pauletić iz specijalne bolnice Medico. Građani Medulina su provjerili svoju razinu šećera u krvi, indexa tjelesne težine i tlaka kao i besplatno se savjetovali s doktoricom.

Općina Medulin u partnerstvu s Općinom Vrhovine provodi projekt “Čuvajmo srce” ukupne vrijednosti 493.152.79 kuna financirane u stopostotnom iznosu od strane EU. Cilj projekta je osigurati stjecanje zdravih životnih navika ciljnih skupina što će rezultirati stvaranjem potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život stanovništva prije nego što se pojave zdravstveni problemi ili ugroženost zdravlja.

U sklopu Dana zdravlja „Srce, zdravlje i Vi“, održala se i edukativno – kreativna i gastro radionica o bilju i biljkama zdravima za srce. Sudionici su imali priliku likovno se izraziti na temu same radionice te okušali se u pripremi tradicionalnih biljnih čajeva i napitaka. Kušali su se  pripremljeni domaći, zdravi i ukusni sokovi i smoothie na bazi bilja i voća.

Javno zdravstvenim akcijama, savjetovanjima liječnika, kreativnim radionicama, izložbama i sportskim događanjima, koji će se održati do kraja listopada, doprinijet će se povećanju znanja i svijesti stanovništva. Idući dani zdravlja održat će se u Premanturi 20.6 s početkom u 10.30.

Organizacija seminara je financirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.