Otvaranje turističke godine 2020 – povratak Jules Vernea u Pazinski kaštel

Istra Inspirit se pridružio inicijativi Otvaranja turističke godine 2020., u subotu 13. lipnja simboličnim povratkom Jules Vernea u Pazinski kaštel. Upravni odjel za turizam Istarske županije ovim je projektom pokrenuo inicijativu za ponovnim pokretanjem turizma u Istri, a kroz glumu, emocije, kazalište i doživljaje u sinergiji s interpretacijom kulturne baštine izvedba Istra Inspirita u Pazinskom kaštelu odlično se uklopila u cjelokupnu turističku ponudu poluotoka proteklog vikenda.

Izvedba Istra Inspirita osmišljena je i režirana od strane Frane Novljana, dok je uloga kuharice Margarete pripala Sedini Cerovac. Izvođači Istra Inspirita otkrili su zašto i kako se Jules Verne vratio u Pazinski kaštel nakon dugog putovanja, te što su sve smislili kuharica Margareta i njezin pomoćnik Albert kako bi zadobili njegovu pažnju. Žele ga zadiviti najboljim istarskim ručkom i delicijama, ali i glazbom, jer oboje žele otputovati s njim u Francusku. Lik Jules Vernea se ne pojavljuje u izvedbi,  ali se kroz dijalog između kuharice i pomoćnika može saznati sve o istarskoj gastronomiji i vinima te povijesti Pazinskog kaštela. Na već uobičajen način, u maniri storytellinga, publici se prezentiraju povijest, priče i legende poluotoka, a u ovom slučaju Pazina – Grada knjige.

Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici središnje Istre na suradnji i stvaranju dodatne vrijednosti kroz ponudu kulturno doživljajnih proizvoda te poticanju oživljavanja kulture baštine i priča vezanih za Pazin. #pokrenimoturizam #izađimovan #ostanimoodgovorni

Više informacija o projektu Istra Inspirit:

https://www.istrainspirit.hr/