Gradonačelnik Vitasović svečano primio Talijanskog Veleposlanika i Konzula

jučer, 16. lipnja 2020. godine, u svom prvom posjetu Gradu Vodnjan – Dignano boravili su Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Pierfrancesco Sacco i Generalni Konzul Republike Italije u Rijeci dr. Davide Bradanini. Svrha ovoga posjeta bila je upoznavanje novih diplomatskih predstavnika Republike Italije u Republici Hrvatskoj sa Gradom Vodnjan-Dignano na čijem području djeluju dvije vrlo aktivne zajednice Talijana, Vodnjan i Galižana. Tijekom posjeta gosti su obišli gradsku upravu i sjedište Grada Vodnjan – Dignano gdje im je od strane domaćina Gradonačelnika Klaudia Vitasovića upriličen svečani   prijem. Tom je prigodom Gradonačelnik Vitasović diplomatskim predstavnicima zaželio dobrodošlicu naglasivši kako su upravo dobri odnosi Grada Vodnjan – Dignano sa Talijanskom Ambasadom i Konzulatom dugogodišnja tradicija koja će se zasigurno nastaviti i u ovom diplomatskom mandatu. Veleposlanik Sacco i Konzul Bradanini izrazili su zahvalnost Gradu Vodnjan – Dignano na svečanom prijemu i svemu što čini u cilju očuvanja tradicije i kulture Talijanske nacionalne zajednice sa ovog područja. Svečanom prijemu nazočili su i Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin, predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul, Predsjednik izvršnog vijeća Talijanske unije Marin Corva, počasni Konzul Republike Italije u Puli Tiziano Sošić, Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vodnjan – Dignano Corrado Ghiraldo, Zamjenici gradonačelnika Grada Vodnjan – Dignano Diriana Delcaro Hrelja i Enea Codacci, te predstavnici Zajednica Talijana Vodnjan i Galižana.          

Nakon prijema u Gradu Vodnjan – Dignano diplomatski predstavnici posjetili su sjedište Zajednice Talijana Vodnjan u palači Bradamante gdje su ih dočekali predsjednik Livio Belci i predsjednik Izvršnog vijeća Sandro Manzin sa suradnicima, a nakon toga posjetili su i kampus Pangea sjedište tvrtke Infobip gdje su ih dočekali vlasnici Roberto i Silvio Kutić koji su im prezentirali Kampus i djelatnosti tvrtke.

Konzul Bradanini posjetio je zatim i Zajednicu Talijana „Armando Capolicchio“ u Galižani gdje su ih dočekali predsjednica Zajednice Diriana Delcaro Hrelja i predsjednik Skupštine zajednice Pietro Demori sa suradnicima, a susret je zaključen posjetom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Chiavalon u Vodnjanu.