U četvrtak, 25. lipnja u 20:30 sati u Dnevnom boravku Rojca, program Proces

U četvrtak, 25. lipnja u 20:30 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, Gajeva 3 Pula, održava se pulska premijera dokumentarnoga filma ‘Ja bi’ da to imam doma’ organizirana u sklopu programa Proces. Nakon projekcije filma u dvorištu Rojca održat će se razgovor s redateljem Noahom Kraljevićem i scenaristicom Eminom Hermann.

Zbog stanja u javnome zdravstvu, organizatori su bili primorani odgoditi obje povorke ponosa koje se već tradicionalno održavaju u Hrvatskoj, onu zagrebačku te splitsku. Od tada svakim danom svjedočimo novim homofobnim izjavama u javnom prostoru te zbog toga smatramo da je upravo sada važno obilježiti Mjesec ponosa. 

Ovogodišnji Mjesec ponosa obilježava 50. godišnjicu prve povorke ponosa, koja se održala 1970. u znak sjećanja na stonvolške nemire prethodne godine i time nastavila borbu LGBTIQ+ zajednice za svoja prava.

Svoja iskustva s bullyingom, diskriminacijom i nasiljem podijelilo je 9 protagonista/kinja dokumentarnog filma ‘Ja bi’ da to imam doma’. Film je nastao u produkciji udruge K-zona, režiju potpisuju Ana Opalić i Noah Kraljević, otprije nam poznati kao redateljski tandem dokumentarnog filma ‘Još jednom’, a scenaristica je Emina Hermann.