Općina Bale nagradila odlikaše

Kao i prethodnih, i ove su školske godine, koja je  zbog štrajka u prvom dijelu te pandemije koronavirusom u drugom dijelu bila posebno zahtjevna, općinski načelnik Edi Pastrovicchio, zamjenik načelnika Sandi Drandić i vijećnica zadužena za mlade Dea Lordanić upriličili prijem izvrsnih učenika osnovnih i srednjih škola danas u Palači Bembo.

Ovaj prijem se održava kako bi djecu nagradili za njihov trud, ustrajnost i predanost svojim obavezama. Posebno se radujemo što je ove godine dvostruko više odlikaša nego prošle, i to čak 33 učenika – naglasio je Načelnik Bala Edi Pastrovicchio. Izvrsni su učenici nagrađeni i prigodnim darom od Općine Bale, bonom za školski pribor u vrijednosti od 200,00 kn za osnovnoškolce, odnosno 400,00 kn za srednjoškolce.

Načelnik je čestitao nagrađenim učenicima, kao i njihovim učiteljima, nastavnicima, razrednicima i ravnateljima na predanom radu, ali i roditeljima učenika koji svojoj djeci pružaju podršku tijekom cijelog školovanja.

Podsjetimo, Općina sufinancira nabavku radnih bilježnica svim učenicima, zatim školski prijevoz, produženi boravak u cijelosti te sufinancira marendu dijelu učenika u skladu sa socijalnim kriterijima.