Klub Gea humanitarnom a(u)kcijom “Umjesto dana narcisa 2020” prikupio je čak 31.095 kuna!

Humanitarna a(u)kciju Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula koji se profilira u udrugu žena oboljelih od malignih bolesti “Umjesto Dana narcisa 2020”, održana od 9. do 19. lipnja putem Facebooka, polučila je izvrstan uspjeh: za Geine aktivnosti prikupljeno je 31.095 kuna!
U Geinu humanitarku uključilo se točno 100 donatora. Našlo se tu umjetničkih slika i predmeta, nakita, proslava dječjih rođendana, ukusnih večera u poznatim restoranima, konobama, pizzerijama, vina, brojnih korisnih usluga i tretmana u više salona za uljepšavanje, ponuda plesnih studija, zatim zdravog voća i povrća, prirodne kozmetike…. Za 281 predmet i usluge bidala su prosječno tri do četiri
korisnika FB-a, a u akciji ih je sudjelovalo više stotina. Veseli činjenica da su se, i što se tiče donatora i što se tiče sudionika, u a(u)kciji uključili brojni zainteresirani i iz drugih dijelova Hrvatske.
Akcija je održana umjesto tradicionalnog proljetnog Dana narcisa na kojem se od prodaje cvijeća i donacija prikljupljaju sredstva za rad Kluba, koji ove godine nije mogao biti održan epidemije koronavirusa, odnosno epidemioloških mjera.
Naime, izvanredna situacija izazvana epidemijom odrazila se i na Klub Gea Pula koji se profilira u udrugu žena oboljelih od malignih bolesti. Zbog manjka financijskih sredstava upitno je daljnje provođenje savjetovališta onkologa,  psihoterapeuta, farmaceuta, fitoterapeuta, kao i limfne drenaže i ostalih programa psihosocijalne podrške koji su za članove potpuno besplatni.
Da bi nastavio pružati podršku limfne drenaže, ali i nastavio s radom svih
savjetovališta, Klub je kao oblik psihoterapije organizirao kreativne radionice na kojima su članice slikanjem, šivanjem, dekupažom stvarale prekrasne rukotvorine.
Radovi su, uz donacije brojnih umjetnika, dizajnera, pisaca, ali i brojnih obrtnika koji su ponudili svoje usluge i proizvode, bili ponuđeni na aukciju na Facebooku.
Klub Gea zahvaljuje svima na sudjelovanju, kako onima koji su donirali svoje radove, usluge i proizvode, kao i svima koji su sudjelovali u Facebook aukciji Kluba Gea i značajnim sredstvima koji su prikupljena ovim putem podržali njegov daljnji rad.
Oni koji izlicitirane radove i poklone iznenađenja još nisu preuzeli mogu to učiniti u prostorijama Gea Pula u Nobileovoj ulici br. 1, svaki dan od 10 – 12 sati.
Za one koji žele donirati Geu i tako podržati njen daljnji rad svoje donacije mogu uplatiti na broj računa IBAN: HR1524070001500008268.