webinar : Izvori financiranja

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta ‘Usluge poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva – UP SMART’, poziva na radionicu na temu ‘Izvori financiranja’ koja će se održati kao online WEBINAR dostupan na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. u srijedu 15. srpnja u trajanju od 10:30 sati do 13:30 sati.

Izvori financiranja za mala i srednja poduzeća predstavljaju područje koje se svojim specifičnim obilježjima prilično razlikuje od izvora i uvjeta financiranja koji vrijede za velika poduzeća. Specifičnosti s kojima se kod traženja izvora financiranja susreću najviše mala, ali i srednja poduzeća često zadaju glavobolje onim ljudima u tim poduzećima koji su zaduženi za pribavljanje financijskih sredstava. Ti problemi i prepreke još su naglašeniji u ovoj godini nakon pojave krize uzrokova pandemijom COVID 19, a gdje su se mnogi poduzetnici našli u velikim problemima glede osiguranja sredstava za održavanje likvidnosti, ali isto tako i za pribavljanja kreditnih sredstava za nastavak postojećih i započinjanje novih investicijskih poduhvata. Zbog toga intencija ovog seminara biti će u prikazu trenutno dostupnih izvora financiranja koji su namijenjeni malim i srednjim poduzećima, zajedno sa prikazom svih specifičnostima koji uz pojedini izvor i program idu (dokumentacija, osiguranje, uvjeti prihvatljivosti,..).

Teme koje će se obraditi u sklopu webinara:
 1.    Bootstraping – vlastita novčana sredstva
 2.    3F izvori (friends, family i fools)
 3.    Krediti
         – HBOR krediti za investicije i obrtna sredstva
         – HAMAG krediti za investicije i obrtna sredstva
         – Krediti poslovnih banaka
         – Poduzetnik IŽ 2020
 4.    Potpore (državne i EU)
 5.    Poslovni anđeli
 6.    HZZ poticaji za samozapošljavanje
 
Radionicu će voditi Kristian Korunić (1980), jedan od vodećih stručnjaka na području RH za područje cost-benefit analiza, specijalist za financijsko i EU savjetovanje, te uspješan poduzetnik. Od početka 2010. godine vlasnik je i direktor konzultantske tvrtke MONEO savjetovanje d.o.o., koja je orijentirana na tri osnovne djelatnosti: EU fondovi, financijski konzalting i edukacija iz područja analize troškova i koristi. 

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.

U privitku Vam dostavljamo sadržaj radionice te poveznicu na FACEBOOK DOGAĐAJ. Za sve dodatne informacije molimo obratite se Jeleni Nikolić putem e-maila jelena.nikolic@ida.hr ili na broj telefona +385 52 381 900.