Promenadni koncert OKUD-a „Istra“ u sklopu manifestacije „Na ulicama i trgovima 2020.“

Promenadni koncert održat će se u četvrtak, 16. srpnja 2020. na Forumu u 21,00 sat. 

Nastupit će harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić” OKUD-a „Istra“ koji će se predstaviti klasičnim, tradicionalnim i evergreen skladbama. Orkestru će se pridružiti dugogodišnji polaznici tečajeva u OKUD-u „Istra“ u klasi Aleksa Nadišića: Demetra Cerovič, bass gitara, Luka Jukopila, bass gitara te Gabriel Radović na električnoj solo gitari. Orkestrom će dirigirati Julian Grgorović.

Organizator programa je SAKUD, suorganizator OKUD „Istra“. Pokrovitelj programa je TZ Grada Pule

Orkestar je 1959. godine osnovao Stanko Mihovilić, po kojem je i nazvan nakon njegove smrti. Čine ga glazbenici raznih dobi i obrazovanja, od učenika srednje škole, studenata, do službenika, profesora, ekonomista i mnogih drugih. Trenutačno broji 20 aktivnih članova i preko deset stalnih suradnika.

Orkestar je održao mnoge koncerte diljem Hrvatske, Italije, Njemačke, Češke te u USA i Kanadi. Orkestar često snima za radio i televiziju, a izdana su i dva CD-a. 

Na brojnim nastupima, koncertnim turnejama i natjecanjima osvaja brojne nagrade i priznanja diljem Europe, a slovi kao najstariji i najkvalitetniji orkestar u Hrvatskoj.

Od 2016. umjetnički voditelj i dirigent harmonikaškog orkestra “Stanko Mihovilić” je Julian Grgorović.

Julian Grgorović magistar je glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli. Dugogodišnji je član OKUD-a Istra u kojem od malih nogu razvija ljubav prema glazbi. Također dugogodišnji je član i harmonikaškog orkestra „Stanko Mihovilić“, a od 2016.g. u ulozi je dirigenta orkestra.