Proglašeni najbolji sportaši Istarske županije za 2019. godinu

Danas je u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim sportašicama i sportašima te sportskim djelatnicima Istarske županije za 2019. godinu. Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Pule Boris Miletić, zatim zamjenik župana Istarske županije koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin te brojni uvaženi sportaši i sportski djelatnici.

Najboljim pojedinačnim sportašima, koji su se natjecali u 11 kategorija, kao i svim ostalim laureatima, čestitke na zapaženim rezultatima i osvojenim nagradama uputio je  gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je rekao kako živimo u izuzetno izazovnim vremenima te je uputio zahvalu svim sportskim djelatnicima koji svojim radom i entuzijazmom ipak omogućavaju da se sportska aktivnost u ovim vremenima ipak može odvijati.

„Gradu Puli je apsolutno prioritet razvoj sportske infrastrukture. Izgradili smo kompleks gradskih bazena, stadion, ulažemo u sportske objekte i imamo nekoliko kvalitetnih sportskih dvorana. Trudimo se, prije svega, našoj djeci osigurati jednosmjensku nastavu kako bi u poslijepodnevnim satima imali vremena za svoje sportske ili neke druge aktivnosti. Potpora Grada Pule nikada nije izostala, to je naš moto i tako ćemo nastaviti i ubuduće“, poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

Priznanje za najuspješniju sportašicu godine odnijela je Nives Jelovica iz Boćarskog kluba Labin, dok je najboljim sportašem proglašen Darijan Živolić iz Boćarskog kluba Pula. Boćarski klub Labin proglašen je najuspješnijom ženskom ekipom u prošloj godini, dok je Boćarski klub Istra Poreč najuspješnija muška ekipa.

Najbolja sportašica u mlađim kategorijama je Lara Kliba iz Judo kluba Istarski borac, a  najuspješnijim mlađim sportašem proglašen je Fran Mileta iz labinskog Rukometnog kluba Rudar. Najuspješnije ženske i muške ekipe u mlađim kategorijama ima Veslački klub Istra. Najbolja sportašica s invaliditetom je atletičarka Mikela Ristoski, a sportaš s invaliditetom, također atletičar Luka Bukša. Romano Grižančić iz Boćarskog kluba Labin proglašen je najuspješnijim trenerom u 2019. godini.

Na svečanosti su dodijeljene i tri nagrade za životno djelo te jedna posebna nagrada. Laureati nagrada za životno djelo su dugogodišnji sportski djelatnici Goran Vrbanac, Sergo Zorko i Anton Peruško, dok je posebna nagrada pripala Nogometnom klubu Rovinj u povodu 100 godina neprekidnog rada i djelovanja.

Proglašenje najboljih sportaša Istarske županije za 2019. godinu u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca održano je uz pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka.