9. FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU

Ove se godine u Raklju održava deveti glazbeno-scenski festival sa specifičnim programom, Festival na dragom kamenu, koji je uvijek bio i bit će besplatan za sve posjetitelje.

Festival se otvara u petak, 31. srpnja koncertom filmske glazbe koju će izvesti gudački kvartet – HOLLYWOOD FILM MUSIC QUARTET. To je glazba koja je obilježila neke od najgledanijih filmova – Titanik, Ljepotica i zvijer, Zvijezda je roðena …

JA, TATA! – predstava teatra Exit na rasporedu je 1. kolovoza. Igra sjajni Rakan Rushaidat dok režiju potpisuje Boris Kovačević. Urnebesna je to i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet.

Večer bluesa uz koncert The PRIMO TAJO BLUES BAND-a održat će se 8. kolvoza.

ANTON PERCAN, arhitekta porijeklom iz Raklja gotovo cijeli život istražuje povijest Raklja. Istraživanje koje će se uskoro uobličiti i u knjigu, a koje predstavlja svake godine i u sklopu Festivala na dragom kamenu, ove godine na temu Rakljanski rod: Grubić.

Nakon predavanja slijedi projekcija dokumentarnog filma “Dnevnik pomorca – Đino Valić z Raklja” autora Marija Benčića.

ATOMSKO SKLONIŠTE na čelu s Brunom Langerom već osmu godinu za redom rock koncertom zatvaraju Festival. Ove godine će se u sklopu Festivala dogoditi i hrvatska promocija novog koncertnog albuma “Oni što dolaze za nama” snimljenog prošle godine na Beograd Beer Festu.

Predgrupa Atomcima bit će Pink Floyd Escape.

Do sada su u sklopu Festivala na dragom kamenu nastupili: obitelj Surian s predstavom Jalta, Jalta, Urban & 4, Bruno Krajcar, Tedi Spalato, Oliver Dragojević, Emilio Percan, Simona Gjorèeva, Oriol Aymat Fuste, Atomsko sklonište, Elis Lovrić, Stojan Matavulj, The Second Hand Band, The Blondes, Alen Vitasović …

Facebook stranica Festivala: Festival na dragom kamenu

Organizator Festivala: Agencija MT iz Pule

Sponzori: Motortech Consulting, Motor Teh. Auto, Aqua Farm, TZ općine Marčana, Marčeta vina

Medijski partneri: TV Nova, Radio Labin, Radio Maestral