Biciklom od Triera do Pule

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u subotu, 1. kolovoza 2020. ugostila je predstavnike njemačkog grada Triera koji su u Pulu stigli biciklima. Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci goste je dočekala na Forumu, a potom ih je kratko provela kroz Komunalnu palaču.

Pula i njemački grad Trier bratimljeni su gotovo 50 godina i njeguju dugogodišnje prijateljske odnose i međusobnu suradnju na različitim područjima.

Biciklisti predvođeni Peterom Ackermannom, vijećnikom Grada Triera uputili su se biciklom iz Triera i prešli više od tisuću kilometara kako bi došli do Pule. Zamjenica Puh Belci im je zaželjela dobrodošlicu u Pulu i čestitala na hrabrosti što su se upustili u ovaj nesvakidašnji pothvat.

“Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti vas u našem gradu u kojem ste uvijek dobrodošli. Naše prijateljstvo i tradicija međusobnih posjeta, koja traje već gotovo pet desetljeća, veoma su nam važni i veselimo se našim druženjima i u budućnosti”, rekla je tom prilikom Puh Belci.

Grad Pula i njemački Trier potpisali su Povelju o bratimljenju 1971. godine, a od tada se intenzivno radi na održavanju prijateljstva i suradnje, obilježavaju se godišnjice suradnje te se organiziraju uzajamni posjeti delegacija gradskih čelnika i razmjene učenika.