Objava odgode 55. Smotre narodne glazbe i plesa Istre

Novonastala izvanredna situacija uzrokovana epidemijom COVID-19 uz preporuku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o sprječavanju širenja koronavirusa na način da se odgode sve lokalne i regionalne manifestacije, nameću vrlo rigorozne mjere i pravila.
Navedene mjere, za koje definitivno nemamo kapaciteta, primorale su nas na jako veliku odgovornost prema svim našim članicama radi sprječavanja mogućih posljedica ugroze ranjivih skupina, u našem slučaju mnogobrojnih i starijih izvođača, koji pripadaju ugroženoj skupini stanovništva.
Stoga je Upravni odbor Saveza folklornih društava Istarske županije (SAFOD) donio Odluku o odgodi 55. Smotre narodne glazbe i plesa Istre za kolovoz 2021. godine u Općini Sv. Petar u Šumi.
Moramo napomenuti da je Upravni odbor, uz nimalo laku odluku, postupio veoma odgovorno i u skladu s okolnostima.

Ovim putem u ime predsjednika, članova Upravnog odbora, članova Odbora Smotre narodne glazbe i plesa te članica 
SAFOD-a zahvaljujemo svim predstavnicima institucija Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije i Općine Sv. Petar u Šumi na razumijevanju i podršci u ovom, za našu Istru, velikom projektu SAFOD-a.

Uz želju za nastavkom dosadašnje tradicije najavljujemo za drugo lito, druge subote Angošta miseca 55. Smotru narodne glazbe i plesa Istre, kakvu još niste vidili.