Zahvala OŠ Centar zamjenici gradonačelnika Eleni Puh Belci


Danas su  u Komunalnoj palači djelatnice i učenice Osnovne škole Centar posjetile zamjenicu  gradonačelnika Elenu Puh Belci kako bi joj uručile zahvalnicu za potporu i pomoć prilikom realizacije izložbe „Volim povijest“ u Muzejsko-galerijskom prostoru C8.

Naime, zamjenica gradonačelnika Puh Belci je tijekom siječnja ove godine posjetila Osnovnu školu Centar gdje je bila postavljena izložba pod nazivom „Volim povijest“ koja je zbog velikog interesa ostalih škola i dječjih vrtića otvorena i tijekom Noći muzeja. Nakon što je razgledala izložbu, osmišljenu kao interaktivan prikaz prošlosti, kroz makete, modele i igre u kojoj sudjeluju i sami učenici, zamjenica gradonačelnika Puh Belci podržala je inicijativu da se radovi predstave u Galeriji C8 Arheološkog muzeja Istre s ciljem da što veći broj posjetitelja vidi rezultat entuzijazma učenika i nastavnika škole što je u konačnici i realizirano.

Ravnateljica škole Loreta Ribarić i profesorica Sonja Perković zajedno sa učenicama Lindi Rnjak  i  Lucijom Damijanić željele su se još jednom zahvaliti zamjenici gradonačelnika na bezrezervnoj podršci pri realizaciji ove izložbe te su tijekom razgovora najavile da pripremaju nastavak ove lijepe izložbe što je zamjenica podržala.

„Dječju kreativnost i inovativnost škole uvijek podržavam i to ću činiti i dalje. Važnost poticanja kreativnog mišljenja jedno je od ključnih obilježja suvremene nastave u svijetu i u nas. Na kreativnost se gleda kao na sposobnost koja tradicionalnu i reproduktivnom znanju usmjerenu nastavu, mijenja u humanističku, stvaralačku i otvorenu. Još jednom pohvale koordinatoricama projekta na predanom radu i svim učenicima koji su sudjelovali u realizaciji ove zaista jedinstvene izložbe“, rekla je Puh Belci.

Gošće su zamjenici gradonačelnika uručile zahvalnicu i buket cvijeća.

Inače, izložba „Volim povijest“ osmišljena je kao interaktivan prikaz prošlosti i povijesnih činjenica, a cilj izložbe bila je popularizacija povijesti i poticaj kreativnom radu.