BORNA VUJČIĆ: OD PRVOG ČINA – 20 GODINA KAZALIŠTA ULYSSES

Ciklus književnih događaja na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a „Dvojka“ nastavljamo promocijom koja slavi 20 godina kreativnosti, upornosti i izdržljivosti jednog od najosebujnijih festivala u regiji – Kazališta Ulysses. Nakon premijere na Brionima, u srijedu12. kolovoza u 21 sat pulskoj publici predstavit će se knjiga „Od prvog čina: 20 godina kazališta Ulysses“ mladog dramaturga i pisca Borne Vujčića.

Razgovor s Bornom Vujčićem o knjizi „Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses“ vodit će Magdalena Vodopija. Na promociji se očekuju posebni gosti.

Kada su 2001. godine Rade Šerbedžija i Borislav Vujčić osnovali Kazalište Ulysses, Borna Vujčić imao je sedam godina i toga je ljeta sa svojim roditeljima došao na otok. Dvadeset godina kasnije, taj ondašnji dječak, a današnji pisac napisao je svoju priču o Kazalištu Ulysses. Priču o predstavama koje je publika gledala i od dramama iza kulisa, o stvaranju u zahtjevnim otočnim uvjetima i predrasudama koje prati Ulysses, urnebesnim anegdotama, o ljubavima, rastancima, ponovnim susretima, prijateljstvima, pijanstvima, suzama i radostima jednog kazališta i njegovoj dvadesetogodišnjoj plovidbi.

Borna Vujčić autor je proznih, dramskih i scenarističkih radova što uključuje i dramu „Pečat“ izvedenu u produkciji kazališta Ulysses. Također je napisao roman „Nužno zlo“ o gimnazijskom mikrosvijetu i njegovim protagonistima koji je predstavljao na 21. Sajmu knjige u Istri. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu 2016. godine predstavljen je kao mlada nada hrvatske književnosti zajedno s Ružicom Aščić, Katjom Grcić, Ivom Tkalec, Zoranom Antičević, Ivanom Jozić i Valentom Pavlić.