Poziv mladima na Informativni event u sklopu projekta „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“

Mladi!

Kao što smo i najavljivali, sa provedbom započinje projekt „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“ u sklopu kojega kao Općina želimo doći do mladih od 15 – 30 godina s područja općine Medulin kako bi zajedno izradili Lokalni program za mlade Općine Medulin, ali i saznali sve probleme i potrebe mladih s našeg područja.

Moramo naglasiti da nam je jako važno da se upravo mladi uključe i svojim dolaskom na razna predavanja, okrugle stolove i evente sudjeluju u ovom projektu i da zajedno stvorimo Općinu po mjeri mladih. Sve informacije ćemo svakako istaknuti na prvom Informativnom eventu koji će se održati u subotu 5. rujna 2020. godine u multimedijalnom centru 3MC, na placi u Medulinu s početkom u 9:30 sati (registracija sudionika od 9:30 – 10:00). Na tom događaju će uz mlade prisustvovati i predstavnici Općine Medulin, načelnik Goran Buić, zamjenik načelnika Damir Demarin i vijećnici Općinskog vijeća Općine Medulin. Cilj ovoga projekta, ali i ovoga događaja je povećati sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka za mlade i dijalog između mladih i donositelja odluka (načelnik, zamjenik, Općinsko vijeće).

Želimo znati što je vama potrebno, a to nam trebate baš vi reći! Dođite, upoznajte nas i uključite se u kreiranje Općine po mjeri mladih.

Na Informativnom eventu (05.09., vatrogasni dom Medulin 9:30 h) predstaviti ćemo vam projekt „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“, održati ćemo dva kratka predavanja na temu „Zašto je važno uključiti mlade“ i na temu Lokalnog programa za mlade kako bi i vama i donositeljima odluka bilo jasno što je Lokalni programi čemu on služi. Naravno, imati ćete i priliku za vrijeme pauze za ručak družiti se međusobno, porazgovarati s mladima, Savjetom mladih, donositeljima odluka i svima prisutnima, a sve na temu potreba mladih. Za sve sudionike je prisustvovanje besplatno, a osigurana je i pauza za kavu, prigodan domjenak, materijali, ali i prijevoz ukoliko nemate mogućnost samostalno doći.

Molimo Vas da vaše sudjelovanje potvrdite odgovorom na e-mail: ana.zufic@medulin.hr ili pozivom na broj telefona 052/ 385 – 679, a ukoliko Vam je potreban prijevoz molimo vas da i to navedete.

U prijavi je potrebno navesti: Ime i prezime, datum rođenja, naselje iz kojeg dolazite, broj telefona, e-mail, te informacija je li vam potreban prijevoz, te ukoliko je Vašu točnu adresu. Za mlade koji istaknu da im je potreban prijevoz javiti ćemo se povratno s točnom satnicom prijevoza.

Iskoristite priliku i recite nam što vam je potrebno, a na nama je da to provedemo u djelo zajedno s vama!! Dođite u što većem broju, uzmite prijatelje sa sobom i napravite općinu po mjeri mladih!

* Događaj će se održati poštujući sve protu-epidemiološke mjere na snazi, a molimo sve sudionike da se i u ovoj prilici pridržavaju propisanih mjera Stožera CZ i Zavoda za javno zdravstvo RH (nošenje maskica i fizička distanca).

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 3. Sredstva su odobrena u 100% iznosu, a vrijednost projekta je 12.785,00 eura.

 

PROGRAM:

09:30 – 10:00 – registracija sudionika

10:00 – 10:20 – uvodni pozdravi

10:20 – 10:40 – prezentacija projekta „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“

10:40 – 11:00 – tema: „Zašto je važno uključiti mlade i zašto je važno da se mladi uključe“

11:00 – 11:15 – pauza za kavu

11: 15 – 11:35 – tema: „Razumijevanje politika za mlade i što je Lokalni program za mlade“

11:35 – 12:00 – zaključak, evaluacija i najava nadolazećih aktivnosti

12:00 – druženje i zakuska