Dani otvorenih vrata Triatlon kluba Pula – od 7. do 12. rujna

Pozivamo sve zainteresirane koji žele upoznati triatlon na Dane otvorenih vrata Triatlon kluba Pula (TK Pula). Naime, od 7. do 12. rujna 2020. godine TK Pula održat će besplatne treninge upoznavanja s ovim brzo rastućim sportom koji je sve popularniji među mlađom i starijom populacijom. Želite li se baviti rekreativno ili baš natjecateljski ovim sportom, TK Pula je pravo mjesto gdje početkom rujna možete dobiti sve odgovore i isprobati sva tri sporta: trčanje, bicikla i plivanje – ali na drugačiji, triatlonski način!

TK Pula je pravo mjesto gdje vaši najmlađi mogu naučiti pravilno plivati, voziti biciklu i trčati. I roditelji koji žele sudjelovati te naučiti vještine iz triatlona mogu naknadno kao sportaši ili rekreativci unaprijediti svoje zdravlje vođenim treninzima koji su prilagođenim trenutnim sposobnostima. Pozivamo i sportaše koji žele biti još spremiji za gradsku, županijsku ligu trčanja, za plivačke maratone, biciklističke utrke ili pak žele jednog dana uspješno završiti Ironman utrku – TK Pula će vam kroz treninge omogućiti da to uspješno savladate.

Ono što je vrlo važno naglasiti, u TK Pula, treninzi djece i odraslih su usklađeni, što znaći da se u isto vrijeme održavaju treninzi djece i odraslih. Trenurajući istovremeno kad i djeca, roditelji ili pratitelji djece, koriste i svoje vrijeme za održavanje zdravlja, forme, priprema za buduće ciljeve ili samo za rekreaciju.

Kako bi približili ovaj sport široj javnosti, održat će se treninzi pokaznog tipa. U tjednu od 7. do 12. rujna na određenim lokacijama u Puli te u zakazanim terminima. Zainteresirani se mogu priključiti i sudjelovati onoliko koliko žele. Treneri će se informirati o trenutnim sposobnostima sudionika te prilagoditi treninge kako bi uvidjeli čari ovog sporta. Naravno, poželjno bi bilo, ali ne i nužno, da zainteresirani isprobaju sva tri treninga – za biciklu, trčanje i plivanje, kako bi stekli dojam sveobuhvatnosti ovog sporta. Moguće je sudjelovati na treninzima samo one discipline koja vas trenutno interesira. No, vjerujemo da će uskoro ovaj sport, one koji se pokrenu i dođu na Dane otvorenih vrata, zaokupiti i povući u sve svoje čari. Triatlon razvija motoričke, kondicijske i koordinacijske sposobnosti do tih mjera da jednog dana ne morate sanjati već sudjelovati na Ironman natjecanjima.

Za pokazne treninge potrebno je osigurati osobnu opremu kao što su:

  • plivanje: kupaći kostim, naočale za plivanje, plivačka kapa, šlape, boca vode;
  • trčanje: tenisice za trčanje, odjeća udobna za trčanje, boca vode;
  • biciklizam: MTB bicikla (montica), odjeća udobna za vožnju na bicikli, boca vode.

Pokazni treninzi u drugom tjednu rujna održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • Plivanje: 8.9. utorak (18:30-20:00) Gradski bazeni Pula (okupljanje ispred bazena, treneri će doći po Vas)
  • Trčanje: 10.9. Četvrtak (18:00-19:00) Uljanikov stadion (okupljanje ispred bazena nakon čega svi zajedno odlazimo na stadion)
  • Bicikla: 12.9. subota (10:00-11:00) Šijanska šuma (okupljanje na centralnoj poljani).

Treneri koji će voditi programe tijekom pokaznih treninga bit će:

Željko Bijuk – ETU koordinator razvojnog programa za Europu (ETU-europska triatlon federacija-unija koja je ujedno i krovna organizacija triatlona u europi),

Bojan Dujković, prof. kineziolog – voditelj paratriatlona i trener mlađih kategorija,
Branko Matić, prof. kineziolog – voditelj odrasle grupe i trener mlađih kategorija.

TK Pula djeluje na nekoliko lokacija i provodi trenažne procese. Tako se na Gradskom bazenu u popodnevnim terminima održavaju treninzi za plivanje, a treninzi trčanja i kondicijskih priprema na lokaciji Uljanikovog stadiona, trim staze Lungo mare i Šijanske šume. Biciklistički treninzi održavaju se također na području Lungo mare, Šijanske šume i to većinom MTB biciklama, a kad se osposobe sportaši i rekreativci za sudjelovanje na treninzima na javnim cestama i putevima, onda se voze rute do Barbana, Raše, Duge Uvale, Premanture i slično. Na Uljanikovom stadionu u zatvorenoj dvorani se dodatno održavaju posebni treninzi na statičkim trenažerima odnosno valjcima i slične pripremni treninzi.

 

Vjerujemo da ćete se odazvati pozivu i doći isprobati besplatne treninge našeg kluba te odabrati triatlon za sebe i vašu djecu.

TK Pula vas očekuje!