Fažana Media Fest 2020; od 7. do 13. rujna

Od 7. do 13. rujna, održat će se Fažana Media Fest 2020, međunarodni multimedijalni novinarski festival koji se drugu godinu zaredom održava u Fažani.

FMF je zamišljen kao tradicionalno međunarodno okupljalište novinara gdje će se promovirati etička i profesionalna načela novinarstva kroz razne vidove stvaralaštva vezanog za medije i novinare.

Ideja je da sastav sudionika i festivalski programi nedvosmisleno promoviraju antifašizam, antinacionalizam, suradnju i afirmaciju ljudskih prava te da promoviraju Fažanu kao prvo mjesto na svijetu koje je i službeno proglašeno – prijateljem novinara.

“RAZLIČITI SU ISTI” moto je ovogodišnjeg festivala, a organizatori su pripremili okrugli stol/panel na temu različitosti s vrhunskim stručnjacima iz čitavog svijeta, radionice, izložbu, projekciju igranih i dokumentarnih filmova, promociju knjiga, kazališnu predstavu i glazbene večeri.

Također, organizirat će se prijenos putem interneta, a moći će se i sudjelovati “online”, dok je za sve koji će doći osigurano je poštivanje epidemioloških mjera.

Festival u Fažani 7. rujna službeno će otvoriti zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.