Medijska konferencija filma Njemački inat

Kratki igrani film Njemački inat, redateljice i scenaristice Silve Ćapin, predstavljen je danas na konferenciji za medije te će večeras biti prikazan u Areni. Riječ je o kratkom filmu čija se radnja odvija na plaži na kojoj se nalazi i isprepleće čitava paleta likova. „Likovi su vrlo različiti, ima mladih i starijih, a ono što ih spaja jest ignorancija očitog“, ispričala je Ćapin te dodaje: „Pratimo ljude koji ni ne primjećuju da ondje nešto ne štima.“

Film je sniman na glavnoj gradskoj plaži u Brseču koja ovdje glumi jednu otočku plažu. Kako bi ondje proveli dan, na plažu barkom stižu domaći i strani turisti. Budući da je film rađen u koprodukciji s mađarskim producentom uvjet je bio da se u filmu, umjesto prvobitno zamišljenih čeških turista, pojave mađarski turisti. U filmu uz manje poznate glumce, igraju i eminentna imena hrvatskog glumišta, poput Biserke Ipše, Asje Jovanović, Vinka Kraljevića i Snježane Sinovčić.

Njemački inat, film autorice koja se nakon četiri kratka filma trenutno priprema na rad na dugometražnom filmu, već je prikazan na festivalima u Trstu, Palm Springsu, Dresdenu i u Bugarskoj.