Paraolimpijka Jelena Vuković poziva na UNICEF-ovu Mliječnu stazu, prijavite se!

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza počinje ove subote, a od 5. do 20. rujna sudionici će preko aplikacije prikupljati kilometre i pružiti podršku djeci s teškoćama.

Jedna od brojnih sudionika je i Puležanka Jelena Vuković, paraolimpijka s preko 20 godina uspješne sportske karijere. I ona će biti među više od rekordnih 5.700 sudionika koji će kilometre mogućnosti prikupljati trčanjem, hodanjem, vožnjom u kolicima, na biciklu, rolanjem ili drugim načinom koji im najbolje odgovara diljem cijele Hrvatske.

Jelena se uvijek rado odaziva na humanitarne projekte, a ove je godine posebno motivirana svrhom Mliječne staze – pružanjem podrške jednoj od najranjivijih skupina, djeci s teškoćama. UNICEF će ove godine okupiti sudionike oko ideje promatranja djece kroz njihove sposobnosti i mogućnosti, a ne teškoće.

U Hrvatskoj živi više od 24 tisuće djece s razvojnim teškoćama

„Vrlo je bitno istaknuti sposobnosti i mogućnosti, a ne bazirati se na onome što ne možemo. Svatko od nas je jedinstven i poseban, vrijedan na svoj način, ističući ono dobro što potičemo – izgradnju samopouzdanja“, ističe Jelena.

Utrka započinje u subotu, a svi oni koji žele dati podršku djeci s teškoćama mogu se prijaviti tijekom cijelog trajanja utrke.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj živi 24.169, djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi do 5 godina u Hrvatskoj. Nažalost, tek 1 od njih 8 koristi usluge rane intervencije, koje su ključne kako bi mogli razviti svoje sposobnosti. UNICEF će zato sredstva prikupljena sredstva uložiti u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka koji će provoditi terapije senzorne integracije s djecom s teškoćama.

„Svatko može pridonijeti ovoj utrci, hodanjem, trčanjem, vožnjom, kako god, zajedno smo uvijek jači. Ovim putem želim pozvati sve ljude dobre volje, one malene i one malo veće, pomozimo zajedno djeci s poteškoćama i prikupimo što više kilometara“, dodaje naša paraolimpijka iz Pule.