Projekti ženskog poduzetništva u Jadransko-jonskoj regiji

U ISTARSKOJ RAZVOJNOJ AGENCIJI ODRŽANA KOORDINACIJA INSTITUCIJA
BPW Pula je 2. rujna u prostorijama Istarske razvojne agencije sazvala koordinaciju sa svim institucijama – partnerima BPW na 3. Forumu poduzetnica Jadransko-Jonske regije BPW AdrionNet.

Forum se odvija u tri dijela.

Znanstveno stručni dio biti će u Pazinu 24.9.2020. u okviru Katedre Čakavskog sabora, a posvećen je ženama u društvenom, kulturnom i društvenom životu Istre. Prijavljeno je 11 radova o ženama iz svih povijesnih razdoblja, a uvodno obraćanje uputit će dr. sc. Alida Perkov sa temom Umrežavanje žena u Istri – odgovor na društvene prilike.

Međunarodni dio Foruma održati će se 2. listopada 2020. u pulskom Domu hrvatskih branitelja. U kontroliranim epidemiološkim uvjetima održati će se skup na temu PROJEKTI ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA U JADRANSKO-JONSKOJ REGIJI, s time da će strani uzvanici (poduzetnice Italije, Grčke, te ostalih zemalja) biti uključeni video linkom u Forumske sesije.

Izložbeni, premda reducirani dio, prikazati će bogatstvo i specifičnosti ženskog poduzetničkog potencijala kroz prezentacije, radionice, foto-izložbe i projekcije.

U popodnevnim satima pod motom: sačuvajmo male obrtnike i poduzetnike, posjetit će se trgovine u Ciscuttijevoj ulici u kojoj je gotovo svaka trgovina u ženskom vlasništvu ili rukovođenju.

Jednoglasno je podržan nastavak realizacije međunarodnog foruma u skladu sa epidemiološkim mjerama a svaka institucija prihvatila je svoju ulogu u organizaciji i podršci Foruma. 

U ime partnera BPW Pula skup je pozdravila zamjenica župana IŽ Sandra Čakić Kuhar, a podršci su se pridružili grad Pula, Istarska razvojna agencija, Obrtnička komora Istarske županije, Katedra čakavskog sabora za povijest Istre, Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Zaklada za promicanje partnerstva civilnoga društva Istre.