Završena eko akcija čišćenja podmorja u sklopu projekta “Plavo zeleno srce Medulina”

Projekt “Plavo zeleno srce Medulina” odobren je temeljem FLAG natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 2.2.1. Prikupljanje otpada iz mora, podmorja i priobalja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-a „Istarska batana“.

Projekt obuhvaća kombinaciju aktivnosti koje doprinose podizanju svijesti o važnosti očuvanja mora, priobalja i morskog svijeta.

U sklopu projekta u uvali Valetica (Autokamp Medulin) provedena je desetodnevna eko akcija čišćenja podmorja odnosno uklanjanja divljih sidrišta i ostalog otpada. Završni 10. dan eko akcije posjetila su i djeca Dječjeg vrtića Medulin kojima su najzanimljiviji bili ronioci, a bila su raspoložena i za davanje izjava medijima. Kako je bilo na eko akciji pogledajte u narednoj Medulinskoj kronici.

Projekt završava početkom mjeseca listopada manifestacijom koja uključuje eko akciju čišćenja priobalja, radionicu za djecu i završnu konferenciju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 74.434,91 kn, a provedba projekta sufinancirana je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u iznosu 63.269,67 kn (85%), a doprinos Republike Hrvatske iznosi 11.165,24 kn (15%).