2. Pula Marathon

Nakon održane sportsko-rekreativne atletske utrke 2. Pula Marathon još uvijek se sabiru dojmovi, brojke i poruke brojnih sudionika koji su oduševljeni organizacijom i atraktivnošću ovog događaja.

Trčalo se na atletskim utrkama od 5 kilometara, 10 kilometara – sad već poznatoj pulskoj Xici te na polumaratonu. Svi su trkači dovršili utrku s osmijehom na licu zbog nezaboravnog osjećaja trčanja Pulom po noći, osvjetljenoj s nekoliko svjetlosnih instalacija Udruge Sonitus.

Organizatori su ove godine poklonili besplatnu kotizaciju svim zdravstvenim djelatnicima i pripadnicima Policijske postaje Pula, stoga im se posebno zahvaljuju ovom prigodom jer su sudjelovali u znatnom broju. Bio je to jedan znak poštovanja i zahvale za ove posebne ljude koji su svakodnevno nesebično sudjelovali, i dalje neumorno rade, na terenu u aktivnostima održavanja dobre epidemiološke slike Istre i Pule.

Također, ne manje bitno, je da se zahvaljuju Arheološkom muzeju Istre koji je omogučio da start i cilj ove atraktivne utrke bude još veličanstveniji te se održava ispred i u najljepšoj antičkoj građevini u Puli – Areni.

Zahvala ide i brojnim stanovnicima Pule koji su izašli na ulice te još jednom pokazali izniman sportski duh i podržavali pljeskanjem te povicima sve trkače te tako navijali. Bodrenje duž staze imali su najbži ali i oni malo manje brzi, a svi su definitivno uživali u ovom sportsko-rekreativnom doživljaju u Puli.

Erik Lukšić iz ISTRun-a, jedan od organizatora, napomenuo je: „I ove godine uspjeli smo održati Pula Marathon zahvaljujući svim sponzorima koji su nas, unatoč teškoj godini, pratili i podržali do realizacije ovog događaja. Na tome im neizmjerno zahvaljuje cijeli organizacijski tim te se nadamo da će sljedeće godine manifestacija biti još veća i posjećenija.“ Organizacija ovog jedinstvenog sportsko-rekreativnog događaja bila je moguća i uz pomoć Grada Pule te Arena Hospitality Group-e.

Organizatori manifestacije 2. Pula Maraton su Turistička zajednica grada Pule, AK Maraton 2000 i ISTRun, uz podršku partnera Arena Hospitality Group-e te pokroviteljstvo Grada Pule.