OK PULA

Krajem odbojkaške sezone 2019./2020. u Odbojkaškom klubu OK Pula došlo je do promjene organizacijskog ustroja. Novi predsjednik Kluba je Dean Sinković, njegov zamjenik je Dalibor Brnos, a tajnica je Mirjana Tomašić. Novo je vodstvo kluba odmah krenulo u izmjenu statuta, doveden je novi trener Goran Jovanović, definirani su ciljevi za mandatno razdoblje te je uspostavljena bolja komunikacija sa ostalim klubovima, roditeljima, trenerima, javnosti i medijima. Predsjednik kluba je izjavio kako situacija koja ih je dočekala nije nimalo bajna, bivša je uprava uspjela konsolidirati i zatvoriti neke dugove, ali su izostali kvalitetni i održivi rast i razvoj kluba. Ključni ciljevi mandatnog razdoblja su im jačanje ljudskog kapitala, novi organizacijski ustroj, kreiranje sinergije s poslovnim subjektima, lokalnom zajednicom i ostalim odbojkaškim klubovima u Gradu te stvoriti zdrave i kvalitetne organizacijske, igračke, trenerske i održive financijske resurse i pokušati vratiti klub u Super ligu.

Iz kluba najavljuju kako im je prvo ključno natjecanje već ovog vikenda u Zadru-Državno prvenstvo za mlađe kadetkinje. Pulske su mlađe kadetkinje trenutno najbolje u Istarskoj županiji, dok su na prošlogodišnjem Državnom prvenstvu zauzele visoko četvrto mjesto. Tjedan dana nakon mlađih kadetkinja, na Državnom prvenstvu će se natjecati i kadetkinje. Seniorke će svoje prvenstvo u 1.B ligi započeti u listopadu.

Uprava OK Pula se ovim putem zahvaljuje svim donatorima koji su omogućili nastupe ekipa u Zadru, a to su: Grad Pula, Brionka, QiQo, Adrenalinski park Jangalooz, Pizzeria Peakaboo, Puležanka, tvrtka Sport 3000 i OTP Banka.

Trener Goran Jovanović i trenerica Tea Mavrić su se složili kako mogli osvojiti visoka mjesta na oba Državna prvenstva te kako su za to marljivo radili i trenirali što je potvrdila kapetanica mlađih kadetkinja.

“Plan za ovu godinu je igrati 1.b ligu s našim curama, u ekipi imamo jednu seniorku, tri juniorke dok su ostale kadetkinje i mlađe kadetkinje. Odlučili smo se da za sad nećemo dovoditi starije igračice, ” rekao je trener seniorki Goran Jovanović, inače dugogodišnji izbornik hrvatske juniorske reprezentacije. 

Na Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje igračice OK Pule putuju u četvrtak. Nalaze se u skupini D zajedno s ŽOK Baranja i OK Kolonija s kojima ih očekuju prve utakmice u petak. 

 

Mlađe katetkinje 

 1. Valentina Brnos 2005. – libero

 2. Arven Percan 2006. -pucač

 3. Eli Županić 2006.- srednji bloker

 4. Teuta Mravičić 2006 -srednji bloker

 5. Ivona Rašula 2005.  -dijagonala

 6. Tina Buršić 2006. -dijagonala

 7. Leona Kablar 2006.-pucač

 8. Paola Peračković 2006. -tehničar 

 9. Paola Flah 2006.-pucač

 10. Lara Škoro 2005. -pucač

 11. Carla Stošić 2007. -libero

 12. Katarina Modrušan 2006. -libero 

 13. Anika Kontošić 2007. -tehničar

 14. Martina Bastijančić 2005.-tehničar