JUDO KLUB ISTARSKI BORAC

Nakon 7 mjeseci pauze hrvatski su judaši dočekali povratak na borilišta. Pod strogim epidemiološkim mjerama u zagrebačkoj je Areni održano juniorsko prvenstvo Hrvatske. Natjecatelji Istarskog borca vratili su se iz Zagreba sa zlatom i broncom, te po jednim petim i sedmim mjestom.

Damian Sokolović osvojio je naslov prvaka u kategoriji do 81 kg. Sokolović je dobro iskoristio pauzu i zaliječio probleme s leđima zbog kojih nije nastupao gotovo godinu dana, te se na uvjerljiv način vratio, i to u vrlo jakoj konkurenciji. Sve je svoje pobjede ostvario iponima. Najveće izazove imao je u polufinalu protiv Kaštelana Luke Milina, kojeg je svladao u parteru, te u finalnoj borbi protiv Olivera Makarovića (Zagreb), kojeg je na isteku prve minute borbe bacio ipponom za konačnu pobjedu. Uvjerljivom je izvedbom pulski borac ostvario veliki korak prema nastupu na juniorskom prvenstvu Europe koje se održava u studenom u Poreču.

Dani Klačar osvojio je broncu u kategoriji do 60 kg. Klačar se plasirao u polufinale kategorije u kojemu je u produžetku tijesne borbe poražen od starog rivala Nikole Zorotovića (Kaštela). Potom je u borbi za broncu bio bolji od klupskog kolege Gorana Brankovića. Branković je s druge strane ždrijeba poražen u drugom kolu od Borne Lasića (Pinky Velika Gorica), te se kroz repasaž probio do borbe za broncu, i na kraju okončao nastup na petom mjestu.

Juraj Teković sa dvije je pobjede dobro otvorio nastup u kategoriji do 73 kg, te je poražen u četvrtfinalu, a potom je pobjedom i porazom u repasažu natjecanje završio kao sedmi.

Judo natjecanja nastavljaju se u nadolazećim vikendima. Prvo je na redu europski seniorski kup u Dubrovniku, što je prvo službeno europsko natjecanje u pandemijsko doba, a potom slijedi prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore. U Dubrovniku će od pulskih boraca nastupiti Dominik Družeta, Robert Klačar i Damian Sokolović.