Manifestacija „Srcem na moru“ u subotu 03.10. na rivi u Medulinu

Ove subote 03. listopada na rivi u Medulinu, kod malina na vitar, održati će se cjelodnevna manifestacija zdravlja „Srcem na moru“ u sklopu projekta „Čuvajmo srce“ koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta koji je financiran u stopostotnom iznosu iznosi 493.152,79 kn. Projektom se potiče stjecanje zdravih životnih navika, prevencija pojave bolesti srca te stvaranje potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život.

Manifestacija započinje u 10:00 sati, edukativnim seminarima koje će održati specijalist kardiologije Specijalne bolnice Medico, prvi seminar je na temu „Srce bez stresa“ nakon kojeg slijedi u 10:30 „Aktivno srce“ te u 11:00 sati „Prehrana za srce“.

Tijekom cijelog dana biti će postavljena izložba radova „Ne na hladan beton“ na kojem će se moći vidjeti svi radovi koje su izraditi sudionici na manifestacijama „Srce, zdravlje i vi“ u Medulinu i Vrhovinama.

Nakon odslušanih seminara, u 11:30 sati slijedi nam javnozdravstvena akcija u kojoj će svi zainteresirani moći provjeriti svoje stanje razine šećera u krvi, indexa tjelesne težine i tlaka kao i besplatno se savjetovati s liječnikom kardiologom.

12:00 sati započinje kreativna radionica pripreme zdravih jela „Kuhaj sa srcem“ koju će provoditi ugostiteljski obrt „Kampanjola u kužini“. Pripremljena jela moći će degustirati svi posjetitelji.

U popodnevnom dijelu programa koji započinje od 16:00 sati, ponoviti će se edukativni seminari „Srce bez stresa“, „Aktivno srce“ i „Prehrana za srce“ na kojima će uz ostale posjetitelje sudjelovati i sportaši.

Sportski dio kreće u 18:00 sati kad na rivi starta atletska utrka za odrasle, čija je ruta kroz Auto kamp Medulin. U isto vrijeme započinje i nordijsko hodanje, odnosno šetnja za sve zainteresirane posjetitelje. Dok će za najmlađe posjetitelje biti organizirane utrke po uzrastima, vrtićanci će trčati 300m, školarci od 1.-4. razreda 500m dok će školarci od 5.-8.razreda trčati 800m.

Također u popodnevnom djelu programa, pridružiti će nam se korisnici i volonteri Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Tom će prigodom na svojem štandu prikupljati donacije prodajom radova i suvenira koje su kroz proteklo vrijeme vrijedni i kreativni korisnici Udruge izradili uz svoje voditelje. Također, članovi i volonteri će prije glazbenog programa i nastupa Irene i Maura Giorgija koji započinje u 19:00 sati, održati svojevrsnu malu modnu reviju.

Svojim će sudjelovanjem u programu u Medulinu članovi Udruge obilježiti i dva za njih posebno značajna datuma, a to su Svjetski dan cerebralne paralize (koji se obilježava 6. listopada) i 15 godina djelovanja Udruge!

Općina Medulin rad UCPIŽ-a redovito podržava kroz sufinanciranje programa i projekata Udruge putem Programa javnih potreba, a u ovoj prilici suradnju i podršku Udruzi iskazati će prikupljanjem donacija upravo za nastavak njihovog djelovanja. Posjetitelji će tako, tijekom popodnevnog dijela programa manifestacije Srcem na moru, moći kupiti umjetničke slike koje su u sklopu ovogodišnjeg likovnog Ex tempore-a izradili članovi udruge MedulinArt, ili pak neku od knjiga i publikacija u izdanju same Općine Medulin.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se odgoditi, novi termin objavit će se naknadno.